Premijer liga - Liga za prvaka, 10. kolo, 31.05.2013.
Nexe Našice
Nexe Našice 32:29 Karlovac

Nexe potvrdio plasman u Regionalnu ligu i rastao se s trenerom

Ivana Strahija • subota, 01.06.2013.
Nexe potvrdio plasman u Regionalnu ligu i rastao se s trenerom

U unaprijed odigranoj utakmici desetog kola razigravanja za prvaka Hrvatske Nexe je na domaćem terenu pobijedio Karlovac s 32:29. Lijepu je vijest slijedila i tužna, da Kasim Kamenica odlazi iz kluba...

Kasim Kamenica, jedan od najpoznatijih rukometnih stručnjaka s ovih prostora, kazat će zbogom Našicama i Nexeu, nakon pet godina vjernosti. Rastanak se očekivao, mnogo se o njemu pričalo u kuloarima, no ipak je postojala mogućnost da Kamenica odustane od nauma i produži ugovor.

No, po utakmici posljednjeg kola prvenstva, kad je Nexe potvrdio titulu viceprvaka, Kamenica je objavio: "Ovo je bila moja posljednja utakmica na klupi Nexea, takav je splet okolnosti. Žao mi je što se klub našao u ovakvoj situaciji, bilo je posebno teško posljednjih šest mjeseci. Naš je glavni sponzor zapao u poteškoće, ali vjerujem da će se situacija pozitivno riješiti i da će klub ići dalje uzlaznom linijom."

Kamenica se sa svima želio oprostiti u lijepom tonu: "Želio bih zahvaliti svima koji su cijelo ovo vrijeme podržavali klub, želio bih da klub nastavi s razvojem i dobrim rezultatima. To od srca želim svima koji su pozitivno gledali na klub. Posebno bih zahvalio obitelji Ergović koja je cijelo ovo vrijeme maksimalno podržavala i pomagala rukometni klub."

Na vrijeme koje je proveo s Nexeom Kamenica gleda s ponosom, zadovoljan odrađenim poslom: "Došao sam u neuređenu i nespremnu momčad. Polako smo gradili profesionalizam u klubu. Ja sam ponosan na vrijeme provedeno na klupi Nexea. Znali smo pobjeđivati i klubove s puno većim budžetima od našega. Mi smo sa skromnim sredstvima konkurirali mnogima. Pa čak i Zagrebu na domaćoj sceni. Radio sam pošteno, davao sve od sebe. Sve u svemu, odlazim zadovoljan i ponosan iz Našica."

Ipak, ostaje žal za trofejima koji nisu osvojeni i izazovima koji nisu ostvareni, dodaje sad bivši Nexeov trener: "Jedino što mi je u Našicama nedostajalo su trofeji na koje sam navikao tijekom cijele karijere. No, takav je život. Proteklo smo vrijeme radili u dominaciji vrlo jakog Zagreba. Ali ipak smo peterostruki viceprvaci Hrvatske, uz Zagreb, u konkurenciji i ostalih velikih gradova, Siska, Rijeke, Varaždina, Metkovića, Čakovca... Mislim da svi zajedno možemo biti ponosni na ovo razdoblje."

Naravno, najvažnije je pitanje svima na umu - koja je nova sredina u kojoj će Kamenica raditi? "Nisam želio rješavati to pitanje ranije pa u ovome trenutku nemam ništa konkretno. Spreman sam za još jedan veliki izazov, to je sigurno."

U posljednjoj svojoj utakmici na klupi Nexea, Kamenica je vodio momčad do pobjede od 32:29. Karlovčani su se i ovog puta pokazali kao vrlo teški protivnici, imali su vodstvo najvećim dijelom prvog poluvremena, a tek su u završnici prvih 30 minuta Našičani uspjeli izjednačiti.

U drugom je dijelu domaća momčad zaigrala bolje i oštro se borila kako bi se od svoje publike oprostila s pobjedom.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Dubrava21:36RK Zagreb
Nexe Našice32:29Karlovac
Siscia30:34Poreč
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2013. u 11:36
    to je njihov domet-Zagreb je ipak neka druga prića-ćestitke Našićanima to je uspjeh
    Obrisan korisnik