Košarka

Predsjednik Himkija priznao: "Teško ćemo zadržati Planinića i Lončara"

Branimir Korać • subota, 01.06.2013.
Predsjednik Himkija priznao: "Teško ćemo zadržati Planinića i Lončara"
Foto: EPA

Himki je sezonu završio porazom u polufinalnoj seriji VTB lige izgubivši u petoj utakmici na svom parketu od moskovskog CSKA. Unatoč financijskim problemima, iza njega je dobra sezona u kojoj je ulazak u krizu uslijedio u najgorem trenutku i nekoliko tijesnih poraza udaljilo ga je od boljeg rezultata...

Nakon pobjede u četvrtoj utakmici polufinala VTB lige u Moskvi, u najmanju ruku se očekivala neizvjesna peta utakmica. Međutim vrlo loše drugo poluvrijeme za momčad Himkija, odvelo je CSKA do glatke pobjede koja je za Himki ujedno označila i kraj sezone.

Iza kluba Kreše Lončara i Zorana Planinića je teška sezona s nizom dobrih utakmica, ali i tijesnih poraza i bitke s financijskim problemima. Oni nisu nestali i upitno je kakav ćemo Himki gledati sljedeće sezone.

"Većim dijelom sezone smo igrali sjajnu košarku, no sredinom Top 16 smo izgubili nekoliko tijesnih utakmica, ušli u krizu i to nas je stajalo još boljeg rezultata. Lošije momčadi poput Maccabija i Laboral Kutxe su otišle u četvrtfinale i to je za nas loš rezultat. U VTB ligi smo imali nesreću da smo kao prvoplasirani morali u polufinalu na CSKA, no ovim smo rezultatom zadovoljni. Imali smo ogromnih financijskih problema tijekom sezone i sigurno je da ćemo imati manji proračun sljedeće sezone. Još uvijek je rano predvidjeti budućnost", istaknuo je predsjednik Himkija Andrej Nečaev.

Ono što je prilično izvjesno je da će poveći broj igrača napustiti klub.

"Većina naših najboljih igrača će na žalost otići. Zoranu Planiniću je istekao ugovor i znam da već ima nekoliko sjajnih ponuda. Paul Davis također ima odličnu sezonu iza sebe i na meti je Maccabija. Teško ćemo zadržati i Krešimira Lončara i KC Riversa", priznao je Nečaev.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2013. u 16:58
    Ma ovaj iz Maccabija. Centar.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2013. u 15:20
    ... a Planinić na posudbu.. Kako na posudbu, a čovik kaže da mu je istekao ugovor?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2013. u 12:37
    Paul Davis u Maccabi , a Planinić na posudbu... Evo Ciboni ili Cedeviti prilika!
    Obrisan korisnik