Košarka

Chris Andersen suspendiran, propušta šestu utakmicu

Ivor Krapac • subota, 01.06.2013.
Chris Andersen suspendiran, propušta šestu utakmicu
Foto: EPA

Miami Heat će u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu u šestoj utakmici ogleda s Indiana Pacersima u finalu Istočne konferencije u NBA ligi biti bez suspendiranog Chrisa Andersena. Jedan od vodećih aduta aktualnih prvaka s klupe kažnjen je zbog naguravanja s Tylerom Hansbroughom u petoj utakmici, kada je, po mišljenju disciplinaca NBA lige, reagirao prežestoko i zaslužio suspenziju...

Iako ga suci nisu kaznili isključenjem, Chris Andersen ipak nije prošao bez posljedica zbog odgurivanja Tylera Hansbrougha u drugoj četvrtini pete utakmice sudara Miami Heata i Indiana Pacersa u finalu Istoka. Centar Heata je za svoj postupak kažnjen naknadno, izrečenom suspenzijom na jednu utakmicu, koju je u petak objavila NBA liga.

Prethodnica suspenziji dogodila se riječima komesara lige Davida Sterna da ne razumije zbog čega suci nisu isključili Andersena. Poslije toga, moglo se i predvidjeti da košarkaš poznat po nadimku Birdman, brojnim tetovažama i specifičnoj frizuri neće proći nekažnjeno.

Miami Heat će, tako, biti bez Andersena u šestoj utakmici u Indianapolisu, u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu. Branitelji naslova vode s 3-2 i nadaju se zaključenju posla u potrazi za trećim uzastopnim NBA finalom, a izostanak 34-godišnjeg aduta pod koševima učinit će ih slabijima u reketu.

Chris Andersen je u pet utakmica serije protiv Pacersa imao 7,2 poena i 4,6 skokova po susretu, bez ijednog promašaja iz igre (15/15).

Osim s Birdmanom, disciplinci NBA lige pozabavili su se i s Tylerom Hansbroughom, koji je odlukom sudaca zaradio tehničku pogrešku zbog svoje uloge u naguravanju. No, poslije pregleda snimke zaključeno je da krilni centar Pacersa nije bio nizašto kriv, pa mu je tehnička poništena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • valderrama02.06.2013. u 08:59
    Falit će Birdman ali svejedno Heat dobija
    valderrama
  • Obrisan korisnik01.06.2013. u 20:17
    Trebalo ga je kazniti jer je gurnuo krivog igrača! ;-)
    Obrisan korisnik
  • Hektor33301.06.2013. u 14:33
    sasvim zaslužena suspenzija, ali svejedno i bez njega tipujem na miami večeras, pritisak na indyu će nažalost biti prevelik
    Hektor333