Košarka

Potpuna dominacija Reala u drugom susretu polufinalne serije

Branimir Korać • subota, 01.06.2013.
Potpuna dominacija Reala u drugom susretu polufinalne serije
Foto: EPA

Madridski Real poveo je s 2-0 u polufinalnoj seriji španjolskog košarkaškog prvenstva. U drugom susretu protiv Zaragoze bio je vrlo uvjerljiv i glatko je slavio 93:65 te je došao na korak od ulaska u finale...

Nakon dva neuspješna pokušaja, košarkaši madridskog Reala na najboljem su putu da ipak osiguraju trofej ove sezone. U Kupu kralja ih je u četvrtfinalu zaustavila Barcelona, u Euroligi u finalu Olympiakos, a sada su na korak od plasmana u finale prvenstva gdje će igrati protiv Barcelone ili Gran Canarije. U ovom trenutku izgledaju značajno bolje od te dvije momčadi i ukoliko uspješno dovrše posao protiv Zaragoze, a problema ne bi smjelo biti, u finalnu seriju će ući kao favoriti.

Drugi dvoboj Reala i Zaragoze bio je posve jednosmjeran i za razliku od prvog susreta u kojem je Real još imao problema i nije uspio dugo prelomiti utakmicu u potpunosti, u ovom dvoboju bilo je sve jasno praktički od samog početka.

Vrlo brzo se Real uspio odvojiti na dvoznamenkastu prednost, a nakon toga više nije dopustio Zaragozi hvatanje priključka. Kada je na početku drugog dijela madridski div pobjegao na iznad 20 poena prednosti, samo se čekala "konačna presuda", odnosno s koliko prednosti će do pobjede.

Završio je vrlo uvjerljivih 93:65, a zasluge za to ima sjajan šuterski dan Madriđana koji su ubacili čak 15 trica, a svakako treba spomenuti i da su ubilježili i čak 25 asistencija.

Predvodili su ih Jaycee Carroll s 18 poena (7/8) i Sergio Rodriguez s 18 poena (4/8) i osam asistencija. Dontaye Draper za deset minuta ubacio je šest poena (2/4 za tricu) uz dva skoka.

Kod Zaragoze Pedro Llompart ubacio je 12 poena (3/5), a Vladimir Golubović dodao je 11 (4/7). Damjan Rudež je za 16 minuta ubacio pet poena (2/2 za dva, 0/2 za tri, 1/2 slobodna).

Liga Endesa, doigravanje

polufinale

Real Madrid84:76Casademont Zaragoza
Barcelona69:63Herbalife Gran Canaria
Real Madrid93:65Casademont Zaragoza
Barcelona77:73Herbalife Gran Canaria
Casademont Zaragoza63:77Real Madrid
Herbalife Gran Canaria62:84Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2013. u 21:35
    opet će mega susret odrediti Španjolskog prvaka najvjerovatnije El klasiko
    Obrisan korisnik