Tenis

Isneru novi rekord u maratonskom porazu, Đoković puno oprezniji nego u Madridu

Branimir Korać • nedjelja, 02.06.2013.
Isneru novi rekord u maratonskom porazu, Đoković puno oprezniji nego u Madridu
Foto: EPA

Još jedan zanimljiv dan na Roland Garrosu je iza nas. On će ostati posebno zapamćen po još jednom antologijskom meču Johna Isnera, po novim mukama za Rafaela Nadala, ali i glatkoj pobjedu Novaka Đokovića...

Madrid se nije ponovio i nije bilo nikakve naznake da bi se mogao ponoviti. Niti je Grigor Dimitrov igrao onako dobar meč, a niti je Novak Đoković bio raspoložen išta poklanjati.

Prvi igrač svijeta je dobro zapamtio lekciju iz Madrida i iskoristio je za dobar nastup i pobjedu protiv Dimitrova u trećem kolu Pariza. Bila je to potpuna dominacija uz pomoć Dimitrova koji je dosta griješio, pokušavao brzopleto završavati poene, a Đoković takve pogreške uvijek skupo naplaćuje.

Rafael Nadal još uvijek pronalazi svoj pravi tenis. Protiv Fabija Fogninija je unatoč pobjedi u tri seta ponovno bilo dosta muke, a netipično je napravio i priličnih 40 neforsiranih pogrešaka. Nije to bio Nadalov dan iz snova, ali unatoč tome je uspio svladati Talijana koji je imao priliku uzeti set serviravši kod 6:5 u prvom setu, ali nije to iskoristio.

"Moram igrati puno bolje. Ako želim ikakvu šansu u narednim mečevima stvarno ću morati jako podići igru", istaknuo je nakon meča Španjolac.

Ranije bi to bio neizvjestan dvoboj, meč koji bi obećavao puno kvalitetnog tenisa. Međutim, danas je Nikolaj Davidenko dosta daleko od onih svojih najboljih dana i Richard Gasquet je uspješno odradio posao. Tek nešto više od dva sata trebalo mu je za pobjedu u susretu u kojem je Davidenko padao u sva tri seta u samoj završnici.

Dodig i Melo idu dalje u paru

Očekivanu pobjedu u drugom kolu konkurencije parova upisali su Ivan Dodig i Marcelo Melo protiv domaće kombinacije Marc Gicquel/Edouard Roger-Vasselin. Francuzi nisu uspjeli doći do iznenađenja protiv uigranog para koji je već u trećem kolu. Dodig i Melo tamo će igrati protiv još uvijek nepoznatog protivnika.

"Igrali smo u sjajnoj atmosferi i izvrsno sam se osjećao na terenu. Ponovno sam u četvrtom kolu i pokušat ću ove godine napraviti korak dalje. Znam da me očekuje težak protivnik i da neće biti lako, no ne predajem se unaprijed", rekao je Gasquet.

A protivnik će mu biti izuzetno neugodan jer ga očekuje dvoboj protiv Stanislasa Wawrinke. Švicarac igra u sjajnoj formi, iznimno je opasan i Gasquet ne može očekivati ovako lagan dvoboj. Wawrinka je i protiv neugodnog Jerzyja Janowicza potvrdio klasu dominiravši mečom cijelo vrijeme izuzev završnice drugog seta.

"Mislim da igram dobar tenis. Najvažnije je da nemam nikakvih bolova i da sam potpuno spreman. Prošao sam kroz prvi tjedan i to je vrlo važno, sada idem meč po meč. Znam da ću igrati protiv domaćeg igrača i to odličnog igrača, ali ako budem na pravoj razini imat ću priliku. Vjerujem u sebe i u svoj rad", smatra Wawrinka.

Janko Tipsarević već duže vrijeme ne igra kao igrač s ruba Top 10, a u trećem kolu Roland Garrosa je odradio još jedan skroman meč. Zasluge za to idu i Mihailu Južnom koji je puno toga pogodio i imao je jedan od onih svojih konstantnijih dana, međutim Tipsarević je ponudio vrlo malo.

Nevjerojatan meč odigrali su Tommy Haas i John Isner. Četiri sata i 41 minutu trajao je maraton prepun preokreta i povrataka iz mrtvih u kojem je na kraju pobjednik bio iskusni Nijemac. John Isner je vlasnik rekorda po dužini trajanja meča u legendarnom dvoboju iz Wimbledona protiv Nicolasa Mahuta, a sada je vlasnik rekorda po broju spašenih meč lopti. Spasio ih je čak 12, ali 13. nije uspio i upisao je poraz.

"Ovi maratonski mečevi me očito prate, bolje da sam izgubio u tri glatka seta jer se sada osjećam užasno. No oporavit ću se već", rekao je Isner nakon meča. Devet meč lopti Isner je spasio kada je servirao kod 6:5 u četvrtom setu, a još tri je spasio u 13. igri. Jedinu svoju nije iskoristio kod 5:4 u petom setu. Inače u petom setu Isner je vodio 4:1, ali se Haas uspio oporaviti i napraviti preokret te na kraju slaviti s 10:8.

13. nositelj Roland Garrosa Japanac Kei Nishikori odigrao je dobar meč protiv domaćeg aduta Benoita Pairea i za to je nagrađen prolaskom u četvrto kolo. Nishikori je manje griješio, imao je čak 30 neforsiranih pogrešaka manje od protivnika i uspješno je preskočio ovu prepreku. Izuzev drugog seta koji je Paire dobio u tie-breaku, ostatak meča je protekao u boljoj igri Japanca koji je imao inicijativu i znao je iskoristiti dekoncentraciju Francuza u završnicama setova.

Nishikori je tek drugi Japanac koji je uspio doći do četvrtog kola u Roland Garrosu, a prvi je bio još 1938. godine Fumiteru Nakano. "Žao mi je, nisam nikada čuo za njega, nisam baš dobar u povijesti. Ovdje sam 13. nositelj i imao sam takav ždrijeb da sam trebao do četvrtog kola", rekao je Nishikori.

Prilično izvjestan dvoboj odigrali su Philipp Kohlschreiber i Victor Hanescu. Kohlschreiber je prvi i treći set uzeo s ukupno izgubljenim jednim gemom dok je drugi uzeo u 13. igri sa 7:0. U nastupu rumunjskog veterana bilo je previše "odsutnih trenutaka" i na kraju nije uspio doći do iznenađenja.

Roland Garros, treće kolo:
Kei Nishikori (Japan, 13) - Benoit Paire (Francuska, 24) 6:3, 6:7(3), 6:4, 6:1
Mihail Južni (Rusija, 29) - Janko Tipsarević (Srbija, 8) 6:4, 6:4, 6:3
Richard Gasquet (Francuska, 7) - Nikolaj Davidenko (Rusija) 6:4, 6:4, 6:3
Tommy Haas (Njemačka, 12) - John Isner (SAD, 19) 7:5, 7:6(4), 4:6, 6:7(10), 10:8
Rafael Nadal (Španjolska, 3) - Fabio Fognini (Italija, 27) 7:6(5), 6:4, 6:4
Stanislas Wawrinka (Švicarska, 9) - Jerzy Janowicz (Poljska, 21) 6:3, 6:7(2), 6:3, 6:3
Novak Đoković (Srbija, 1) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 26) 6:2, 6:2, 6:3
Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 16) - Victor Hanescu (Rumunjska) 6:0, 7:6(0), 6:1.

Roland Garros, muški parovi, drugo kolo:
Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 12) - Marc Gicquel/Edouard Roger-Vasselin (Francuska/Francuska) 6:4, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac02.06.2013. u 08:48
    a Dimitrov je igrao po sistemu ajmo čim prije izbaciti loptu u aut,podsjetio je na Čilića jučer
    teniosac
  • teniosac02.06.2013. u 08:45
    Haas je najveće osvježenje u muškom tenisu ove godine a 35 mu je godina,primjer za ostale kako se treba boriti..
    teniosac
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 07:38
    e džone džone,cestitke veteranu haasu koji je kao vino s godinama
    Obrisan korisnik
  • jeffhardy1902.06.2013. u 02:46
    Danas je Dimitrov odigrao preloše. Već je nakon tri i pol gema imao 15 neprisiljenih pogrešaka. Ne znam koliko ih je do kraja prikupio. Mislim da ih je napravio više nego Čilić protiv Troickog.
    jeffhardy19