Košarka

Širokobriješko srce donijelo "majstoricu"

Iz Širokog Brijega:Ivana Karačić • nedjelja, 02.06.2013.
Širokobriješko srce donijelo "majstoricu"
Foto: Ivana Karačić

Finalna serija za naslov košarkaškog prvaka BiH igrat će se do kraja. Tek će peta utakmica u utorak u Aleksandrovcu odlučiti hoće li Široki deseti put postati prvak, ili će to drugi put za rukom poći Igokei. U četvrtoj utakmici, koja je kvalitetno bila najbolja do sada, Široki je osim otvaranja ostatak utakmice kontrolirao i igru i rezultat i slavio uvjerljivu 86:76 pobjedu.

Domaći igrači su u utakmicu ušli u velikom grču. Gosti, koji su bili uvjereni da će se radovati pred navijačima Širokog krenuli su sigurnije. Prvih 12 poena za vodstvo 4:12 postigli su praktično šutevima za tri poena, a Branko Jorović krenuo je odlično s dvije trice. Domaćin je u prvih šest minuta postigao samo četiri poena, pa je trener Damir Vujanović uzeo minutu odmora, smirio svoje igrače i onda je uz pomoć tribina krenula serija.

Trice su pogodili Boris Barać, Ivan Ramljak i Domagoj Bošnjak, koji je bio iznenađenje večeri. Prvu četvrtinu zaključio je raspoloženi Marko Šutalo tricom za 21:17. U 12. minuti nakon jednog oštrog sudara s Corsleyom Edwardsom Ivanu Ramljaku stradala je šaka i za njega je sezona završena. No, Bošnjak ga je sjajno zamijenio, a solidno je odigrao i Robert Rikić u reketu. Uz njih dvojicu u pravoj formi bio je opet i Šutalo, koji je tricom zaključio i drugu četvrtinu za velikih 48:36.

Ovacije Igoru Štimcu

Na utakmici je bio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac. Izazvao je pravu erupciju oduševljenja 4.000 navijača, a pogotovo kad mu je predsjednik Širokog Ante Suton predao dres Širokog i loptu s potpisima igrača. Štimac je znak Širokog stavio na srce i zahvalio publici na potpori koju su njegovi izabranici imali prije utakmice na otvorenom treningu na stadionu Pecara, koji je od dvorane udaljen samo dvadeset metara.

U 24. minuti Edwards je nesportski nasrnuo na Borisa Baraća, koji je završio na podu, ali i s parketa sapleo američkog centra. Došlo je do naguravanja, koje se brzo smirilo. No, nije se smirio trener gostiju Dragan Bajić, koji ušao u teren i prigovarao sucima. Dobio je tehničku pogrešku i Široki je poveo 52:39. Prednost od deset poena domaći košarkaši držali su cijelu treću četvrtinu, makar je Clifford Hammonds stalno prijetio.

I treću četvrtinu Široki je zaključio tricom, a pogodio je mladi Bošnjak. Zadnji Bajićev adut bio je iskusni Marko Brkić. Brzo je pogodio dvije trice i Igokea se u 37. minuti primaknula na 73:69. Međutim, nisu gosti uspjeli napraviti nešto više, jer su košarkaši Širokog velikom borbom odbili sve njihove napade i na kraju poenima iz slobodnih bacanja u utakmici s najviše poena do sada upisati konačnu 86:76 pobjedu.

U redovima Širokog odlični su bili Marko Šutalo s 18 poena, četiri asistencije i tri skoka, Domagoj Bošnjak s 18 poena i sedam skokova, te jako zapaženi Johnathon Jones sa 17 poena i četiri skoka i četiri asistencije, Boris Barać s 13 poena i četiri skoka i Željko Šakić s deset skokova i šest poena. Kod gostiju su najbolji bili Branko Jorović sa 17 poena i deset skokova i Clifford Hammonds da 17 poena i sedam asistencija.

Doigravanje za prvaka BiH, 4. finalna utakmica:
Široki WWin - Igokea 86:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 12:32
    Ma majstori. U posljednjih 10-ak godina sa uvjerljivo najmanjim budžetom rade odlične rezultate. Čini mi se da ni jednu kunu nisu bacili uzalud. Afirmirali su dosta igrača a omladinski pogon je posebna priča !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 19:20
    Kako mene ovaj malo grad iznenađuje! Pa ovo je nevjerojatno! Bravo Široki, bravo za školu košarke u Širokom Brijegu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 10:41
    Bravo Široki-a sad u petoj utakmici sve je moguće Sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 10:33
    Bravo Domagoj!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 09:15
    bravo, idemo po naslov
    Obrisan korisnik