Automoto

Daniju Pedrosi prva startna pozicija na Velikoj nagradi Italije u Mugellu

Igor Šestak • nedjelja, 02.06.2013.
Daniju Pedrosi prva startna pozicija na Velikoj nagradi Italije u Mugellu
Foto: EPA

Španjolski motociklist Dani Pedrosa ostvario je najbolje vrijeme na subotnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije. Hondin vozač nadmašio je aktualnog svjetskog prvaka Jorgea Lorenza za 69 tisućinki sekunde i upisao svoj 25. pole u karijeri. Treće mjesto je osvojio Andrea Dovizioso na Ducatiju, dok su Marc Marquez i Valentino Rossi osvojili tek šesto i sedmo mjesto.

Na stazi Mugello u Italiji ovog se vikenda održava peta utrka Svjetskog prvenstva u motociklizmu. U subotu su održane kvalifikacije, a najbrži je bio Španjolac Dani Pedrosa na Hondi.

Na prve četiri utrke u 2013. godini najbolja su vremena u kvalifikacijama ostvarivali isključivo njegov momčadski kolega Marc Marquez i Yamahin Jorge Lorenzo, no Pedrosa je na talijanskom tlu prekinuo njihov niz. U posljednjoj minuti drugog dijela kvalifikacija postavio je vrijeme 1:47,157 i osigurao si prvu startnu poziciju za nedjeljnu utrku. Upisao je usput svoj 25. pole position u karijeri.

Lorenzo je bio sporiji samo 69 tisućinki sekunde i morao se zadovoljiti drugim mjestom, dok se na drugoj utrci zaredom u prvi startni red "ugurao" i Andrea Dovizioso na Ducatiju.

Četvrto mjesto pripalo je Calu Crutchlowu iz momčadi Tech 3 Yamaha, a prvi startni red mu je izmakao za samo četiri tisućinke sekunde. S pete pozicije će startati Stefan Bradl na Hondi, a posljednje mjesto u drugom startnom redu zauzet će Marquez. Mladi Španjolac se mučio čitavog vikenda i na prva tri slobodna treninga padao sa svoje Honde, no izbjegao je ozljede i dogurao do šeste startne pozicije.

Treći red će predvoditi Valentino Rossi na Yamahi koji ponovno nije blistao, a društvo će mu praviti Ducatijev Nicky Hayden i Alvaro Bautista iz momčadi Gresini Honda.

U Q2 još su nastupili Michele Pirro, Bradley Smith i Aleix Espargaro i zauzeli mjesta u posljednjem redu, dok su još u Q1 svoj kvalifikacijski nastup završili Andrea Iannone, Randy De Puniet i Hector Barbera.

Nedjeljna utrka na rasporedu je u 14 sati.

MotoGP, Velika nagrada Italije (Mugello), rezultati kvalifikacija:
1. Dani Pedrosa (ŠPA/Honda) 1:47,157 min
2. Jorge Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,069
3. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati) +0,471
4. Cal Crutchlow (VBR/Yamaha) +0,475
5. Stefan Bradl (NJE/Honda) +0,580
6. Marc Marquez (ŠPA/Honda) +0,606
7. Valentino Rossi (ITA/Yamaha) +0,715
8. Nicky Hayden (SAD/Ducati) +0,849
9. Alvaro Bautista (ŠPA/Honda) +1,198
10. Michele Pirro (ITA/Ducati) +1,407

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!