Košarka

Barcelona izborila i drugu pobjedu, skromna igra Tomića

Branimir Korać • nedjelja, 02.06.2013.
Barcelona izborila i drugu pobjedu, skromna igra Tomića
Foto: EPA

Košarkaši Barcelone upisali su još jednu pobjedu u polufinalnoj seriji protiv Gran Canarije. Na svom parketu su slavili 77:73 u susretu u kojem su gosti cijelo vrijeme prijetili, ali su ključni skok i koševi Victora Sade donijeli pobjedu Barceloni...

I u drugoj utakmici polufinalne serije protiv Gran Canarije Barcelona nije briljirala, ali je na kraju izvukla pobjedu. Gran Canaria se u ovoj seriji pokazuje kao vrlo čvrst protivnik, a kako igra jako dobro na svom parketu, jasno je da Barcelonu unatoč 2-0 očekuje još dosta posla.

Druga utakmica ponudila je dosta muke za momčad Xavija Pascuala, Barcelona nije odigrala ništa posebno i izuzev Juana Carlosa Navarra nije imala posebno raspoloženih igrača.

Veliki problem predstavljala je i ispodprosječna igra Ante Tomića koji je jako brzo ušao u probleme s osobnim pogreškama i zbog četiri faul igrao je samo 13 minuta. Njegov učinak bio je vrlo limitiran, ubacio je samo jedan poen, iz igre nije niti jednom pokušao poentirati te je uhvatio dva skoka.

Najvećim dijelom susreta Barcelona je bila u prednosti, ali nikako nije mogla prelomiti utakmicu. Borbeni gosti držali su rezultatsku ravnotežu i jedino odvajanje Barcelona je imala na početku drugog poluvremena kada je uspjela pobjeći na 52:40. No kratko je trajalo to "blagostanje" za domaćina, Gran Canaria je uzvratila serijom 10:0 i vratila se u rezultatsku neizvjesnost.

Uoči same završnice susreta domaćin se uspio malo odmaknuti i kontrolirati utakmicu na četiri-pet poena razlike, sve do posljednjih 35 sekundi kada je Toolson smanjio na 74:72.

Tu se otvorila mala šansa, Barcelona je krenula u napad koji je lošim šutom za tri neuspješno okončao Navarro, međutim loptu je pod košem uhvatio Victor Sada koji devet sekundi prije kraja polaže za plus četiri uz prekršaj i slobodno bacanje. Bacanje je realizirao i Barcelona je uspješno dovršila posao.

Navarro je susret završio s 22 poena (8/19) i pet asistencija dok je na drugoj strani Toolson dodao 20 poena (7/14), a Brad Newley se priključio sa 17 poena (8/14) i devet skokova.

Liga Endesa, doigravanje

polufinale

Real Madrid84:76Casademont Zaragoza
Barcelona69:63Herbalife Gran Canaria
Real Madrid93:65Casademont Zaragoza
Barcelona77:73Herbalife Gran Canaria
Casademont Zaragoza63:77Real Madrid
Herbalife Gran Canaria62:84Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 18:30
    pobjeda je pobjeda i ta skromna predstava u pobjedi znaći snagu kluba i Tomićev veliki potencijal
    Obrisan korisnik