Košarka

Wade: "Moramo pronaći način da Chris i ja dobijemo priliku dati više"

Ivor Krapac • nedjelja, 02.06.2013.
Wade: "Moramo pronaći način da Chris i ja dobijemo priliku dati više"
Foto: EPA

Poslije poraza u Indianapolisu u šestoj utakmici, Miami Heat nadat će se prolasku u NBA finale u sedmom susretu finala Istočne konferencije protiv Indiana Pacersa. Igrat će se u Miamiju, u noći s ponedjeljka na utorak po našem vremenu, a branitelji naslova pokušat će dobiti veći učinak Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha...

Što napraviti da se Dwyane Wade i Chris Bosh probude i u sedmoj utakmici finala Istoka odigraju važnu ulogu u lovu na pobjedu - pitanje je kojim će se u narednih dan-dva baviti u taboru Miami Heata. Wade i Bosh u subotu nisu pokazali puno u porazu u šestom susretu, muče ih i ozljede, u Wadeovu slučaju koljeno, dok Bosha smeta bolni gležanj, no ozljede nisu razlog za sve dvojbe.

Chris Bosh: "Stvarno sam razočaran samim sobom. Ne ide kako sam želio tijekom cijele serije. Želim igrati bolje, igrat ću bolje. Morat ću igrati bolje u sedmoj utakmici, to je toliko jednostavno."

Osvrćući se na poraz u Indianapolisu, Dwayne Wade dotaknuo se i drugih stvari. "Moramo obaviti dobar posao i pronaći način da Chris i ja dobijemo priliku dati više tijekom utakmice", opisao je, govoreći o sebi i Boshu: "To je nešto čime se moramo pozabaviti kao momčad."

Wade se u posljednjim utakmicama očito osjeća izolirano, a to ne smatra pravim putem. "Imamo igrače koji pojedinačno svi žele igrati bolje", dodao je: "No, u ovoj svlačionici moramo pomagati jedan drugome, a ne prepuštati da netko 'gura' individualno."

U momčadi Heata, najbliži kvalifikaciji "nekoga" koga je spomenuo Dwyane Wade je, dakako, LeBron James, koji je svjestan da se Wade i Bosh muče. Okrećući misli sedmoj utakmici, najkorisniji igrač lige najavio je da će probati pronaći način da im pomogne.

Wade smatra da bi njegova veća uloga u napadu mogla biti od koristi momčadi. "U obrani lakše ulazim u ritam, na tom kraju parketa sudjelujem u svakoj akciji", istaknuo je: "U napadu ne dobijem loptu svaki puta. Stvari tu stoje malo drugačije, moj ritam je drugačiji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 23:27
    slabo je to....ni blizu košarci prije 10g.....
    Obrisan korisnik
  • irilov03.06.2013. u 20:33
    skroz se slažem torrente, da ih bar onda gregg popvich spursi okrpe...
    irilov
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 23:40
    miami cavaliersi što bi reko reggie miller... miami mi nikad nije bio drag, rjetko viđena grupa antipatičnih likova od samog rileya, spolestre, wadea, bosha, haslema (igrač koji mu prvi izbije unu zaštitu za zube dok je žvače svakih 30 sekundi bit će moj novi osobni heroj), indiana je prava momčad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Kojot_5002.06.2013. u 18:38
    Kao da njih dvojicu više nije briga da prođu u finale,igraju totalno nezainteresirano!
    Kojot_50
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 18:36
    baš bi volio da indiana dobije heat
    Obrisan korisnik