Tenis

Williams nastavlja dominirati, u četvrtfinalu protiv preporođene Kuznjecove

Vedran Babić • nedjelja, 02.06.2013.
Williams nastavlja dominirati, u četvrtfinalu protiv preporođene Kuznjecove
Foto: EPA

Poznata su prva dva četvrtfinalna para Roland Garrosa u ženskoj konkurenciji. Serena Williams ostvarila je još jednu laku pobjedu i produljila svoj niz neporaženosti, a ugodno je iznenadila Svetlana Kuznjecova. Agnieszka Radwanska i Sara Errani također su prošle među posljednjih osam...

Prva tenisačica svijeta Serena Williams i dalje je bez ozbiljne prijetnje. U osmini finala izgubila je najviše gemova do sada, četiri. Roberta Vinci jedino je u drugom setu pružila kakav-takav otpor te je uvjerljivo poražena 6:1, 6:3. Amerikanki je to 28. uzastopna pobjeda.

"Vinci je igrala jako pametno, znala sam da će tako igrati. Nikada ne pričam o svojoj taktici, ali predvidjela sam neke njezine ideje. Napravila sam nekoliko pogrešaka koje nisam smjela napraviti, ali sam u konačnici uspješno promijenila taktiku", izjavila je prva nositeljica, koja je do pobjede došla za 70 minuta igre. Na svom je servisu izgubila 14 poena i anulirala jedinu break loptu koju je Vinci imala. Williams je ostvarila 32 izravna poena naspram 13 svoje suparnice.

Što se tiče njezina pobjedničkog niza, Amerikanka se ne zamara previše tim podatkom. "Najvažnije mi je pobjeđivati. Niz mi nije toliko bitan, samo želim pobijediti. Ne razmišljam o tome."

Pobjeda Fett, poraz Lekaj

U nedjelju je započeo turnir i za juniorke. Hrvatske predstavnice ubilježile su polovičan učinak u prvom kolu. Jana Fett porazila je Australku Saru Tomic, mlađu sestru Bernarda Tomica, 7:5, 6:3, dok je Adrijana Lekaj izgubila od sedme nositeljice iz Velike Britanije, Katy Dunne, 6:2, 6:2. U drugom kolu Fett će igrati protiv 11. nositeljice Taylor Townsend iz SAD-a. U ponedjeljak će na teren najbolja juniorka svijeta i prva nositeljica, Ana Konjuh. Njezina suparnica u prvom kolu je Katie Boulter iz Velike Britanije.

U četvrtfinalu će Williams igrati protiv preporođene Svetlane Kuznjecove. Ruskinja je u turnir ušla kao nepostavljena, no još je jednom pokazala da joj Pariz paše. Prije tri godine ondje je osvojila jedan od svoja dva Grand Slama, a u četvrtfinalu je pobijedila baš Williams. Unatoč tome, Amerikanka u međusobnom omjeru vodi 6-2.

Kuznjecova je svoje mjesto u ovogodišnjem četvrtfinalu izborila porazivši osmu nositeljicu Angelique Kerber 6:4, 4:6, 6:3. U drugom setu Ruskinja je prokockala break zaostatka, no isto se dogodilo i Kerber početkom trećeg seta. Meč je trajao gotovo dva i pol sata.

"Trebala sam igrati bolje u drugom setu", izjavila je trenutno 39. tenisačica svijeta, a nekoć druga (2007.). "No kada sam bila u prednosti, nisam nastavila u istom ritmu. Znala sam da ne smijem napraviti iste pogreške u trećem setu. Pokušala sam igrati duže izmjene i onda riskirati kada mi se ukaže prilika."

Drugi do sada poznati par četvrtfinala čine Sara Errani i Agnieszka Radwanska, peta odnosno četvrta nositeljica. Errani je u svom meču s 5:7, 6:4, 6:3 bila bolja od 20. nositeljice Carle Suarez Navarro. Lanjska finalistica imala je problema s disanjem kod 5:5 u prvom setu te je zatražila medicinsku pomoć. Nedugo zatim izgubila je svoj servis, kasnije i set, no uspjela je preokrenuti meč u svoju korist. Slavila je poslije dva i pol sata igre, realiziravši svoj drugi servis za meč. Onaj prvi, kod 5:1, nije iskoristila.

U posljednjem susretu dana Radwanska je nadjačala Anu Ivanović, bivšu pobjednicu Roland Garrosa, 6:2, 6:4. Srpkinja je u drugom setu nadoknadila break zaostatka, ali je potom ponovno izgubila svoj servis kod 4:5. Poljakinja se pokazala prečvrstom za Ivanović, koja je imala više izravnih poena (29-18), ali i puno više neprisiljenih pogrešaka (33-5).

Radwanskoj je to prvo četvrtfinale u Roland Garrosu, a u dosadašnja četiri meča nije izgubila ni jedan set. U međusobnom omjeru s Ivanović sada vodi 7-3 (3-0 na zemlji). Što se tiče omjera s Errani, on je još uvjerljivije na strani Poljakinje (6-1).

Roland Garros, osmina finala:
S. Williams (SAD, 1) - Vinci (Italija, 15) 6:1, 6:3
Kuznjecova (Rusija) - Kerber (Njemačka, 8) 6:4, 4:6, 6:3
Errani (Italija, 5) - Suarez Navarro (Španjolska, 20) 5:7, 6:4, 6:3
A. Radwanska (Poljska, 4) - Ivanović (Srbija, 14) 6:4, 6:4

Parovi, 3. kolo:
Makarova/Vesnina (Rusija, 4) - Janković/Lučić-Baroni (Srbija/Hrvatska) 7:6 (3), 6:4
Husarova/Lisicki (Slovačka/Njemačka) - Chan/Jurak (Kineski Tajpeh/Hrvatska, 15) 6:0, 5:7, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2013. u 13:50
    Da, Serena bi vjerojatno razbila ... recimo Dudija Selu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 10:04
    Konačno da se Kuznetsova pokrenila, pretalentirana i presnažna je da bi bila tamo neka 40.-a na svijetu. Možda bi mogla i namučiti Serenu ako će igrati dobro.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 00:26
    Serena osvaja ovo bez muke ovo je cista dominacija
    Obrisan korisnik