Nogomet

Xabi Alonso propušta Kup konfederacija zbog ozljede prepona

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.06.2013.
Xabi Alonso propušta Kup konfederacija zbog ozljede prepona
Foto: EPA

Realov veznjak Xabi Alonso neće nastupati za Španjolsku na Kupu konfederacija. Xabi Alonso nije zaliječio ozljedu prepona i izbornik Vicente del Bosque ga je prekrižio s popisa...

Španjolski popis igrača za Kup konfederacija je manji za tri imena. Jedno od njih je ono Xabija Alonsa kojeg ozljeda priječi u nastupu u Brazilu.

Xabi Alonso imao je ove sezone problema s tom ozljedom prepona i u završnici sezone se dosta mučio stoga je Vicente del Bosque odlučio ne riskirati i ostaviti Alonsa van popisa.

Osim njega, prekriženi su i veznjaci Manchester Cityja Javi Garcia i Betisa Benat Etxebarria što je u neku ruku i očekivana odluka.

Na Kupu konfederacija u Brazilu Španjolska je smještena u skupinu s Tahitijem, Urugvajem i Nigerijom, a prije početka natjecanja 15. lipnja odradit će prijateljske dvoboje protiv Haitija i Republike Irske.

Na popisu za Brazil ostali su Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Valdes (Barcelona); Alba (Barcelona), Albiol (Real Madrid), Arbeloa (Real Madrid), Azpilicueta (Chelsea), Monreal (Arsenal), Pique (Barcelona), Ramos (Real Madrid); Busquets (Barcelona), Cazorla (Arsenal), Fabregas (Barcelona), Iniesta (Barcelona), Martinez (Bayern), Mata (Chelsea), Navas (Sevilla), Pedro (Barcelona), Silva (Manchester City), Xavi (Barcelona); Torres (Chelsea), Soldado (Valencia), Villa (Barcelona).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 16:08
    Obrana nije na razini ostatka momčadi, tu osim Ramosa i Piquea nema igrača koji svojim igračkim kvalitetama zaslužuju igrati za takvu reprezentaciju kao što je Španjolska. Ne vjerujem da oni ne mogu u španjolskoj ligi naći igrače koji bi bili bolji od primjerice Albiola, Arbeloe Azpilicuetae, ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 16:04
    Bar nece nitko nabijat duge...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 14:59
    Uf, kakva vezna linija... Ne znaš koga staviti!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 13:44
    velka stvar
    Obrisan korisnik