Rukomet

Balić: "Napokon me čeka odmor, to je trenutno moj glavni plan"

Damir Žbulj • ponedjeljak, 03.06.2013.
Balić: "Napokon me čeka odmor, to je trenutno moj glavni plan"

U petak je u Celju odigrana oproštajna utakmica legendarnog srpskog vratara Dejana Perića, koji je u 43. godini zaključio svoju aktivnu igračku karijeru. Na reviju su mu došle i rukometne zvijezde s kojima je, ali i protiv kojih je u dugogodišnjoj karijeri igrao. Među njima je bio i Ivano Balić, koji je između ostalog rekao riječ, dvije o svojoj budućnosti...

Dejan Perić jedan je od najboljih srpskih rukometnih vratara u povijesti, a titule europskih klupskih prvaka osvajao je u Celju i Barceloni. Prošlog petka u celjskoj dvorani Zlatorog održana je revijalna utakmica za njegov oproštaj od aktivne igračke karijere, a među brojnim zvijezdama iz svijeta rukometa koji su ga došli na terenu po posljednji put pozdraviti, uz Lazarova, Manaskova, Alvara Načinovića, bio je i Ivano Balić.

Biranim je riječima Balić hvalio legendarnog čuvara mreže: "Osjećam se ovdje jako dobro, ali sam istovremeno i tužan. Puna dvorana, ljudi su mu odali priznanje, mogu biti ponosni što su ga imali, kao što smo i svi mi ponosni na njega. Počašćen sam što sam sudjelovao u ovoj utakmici, bila je super atmosfera, ali s druge strane sam malo i žalostan jer je završila jedna izuzetna epizoda u njegovom životu," istaknuo je nakon utakmice za slovenski siol.net.

Slika 1 od 1.

Ivano je s reprezentacijom osvajao svjetska i olimpijska zlata, u dva je navrata biran najboljim rukometašem svijeta, navijači su ga izabrali najboljim u svih vremena, ali jedna titula mu nedostaje. Ona klupskog rukometnog prvaka. Perić se s druge strane u dva navrata penjao na europski tron, jednom s Celjem, u legendarnoj sezoni 2003./04. te s Barcelonom odmah sezonu kasnije. Veliki trag ostavio je u mađarskom Veszpremu, gdje je proveo četiri godine.

"Perke je jedan od najboljih svjetskih vratara svih vremena, a protiv njega samo imao više neuspješnih nego uspješnih dvoboja. No, da o njemu ne mislim sve najbolje ne bih se niti pojavio u Celju. Poznamo se jako dugo te je i kao sportaš, ali i kao čovjek izuzetan," hvalio je bivšeg velikog suparnika Balić za siol.net.

"Već smo jako dugo prijatelji, a mogu reći kako se s godinama nije promijenio. Kao vratar je postajao sve bolji, ali oduvijek je bio fantastična osoba," dodao je Ivano.

Odradio jednogodišnji ugovor s Atleticom

Ivano Balić završetkom ove sezone odradio je jednogodišnji ugovor s madridskim Atleticom. U prvenstvu nisu uspjeli prekinuti dominaciju Barcelone, koja ih je izbacila i u četvrtfinalu ovosezonske Lige prvaka, na samo korak do Kölna. Atletico je uz veliki doprinos Balića ove sezone ipak stigao do jednog trofeja, onog u španjolskom Kupu kralja.

O nekakvom oproštaju od rukometa još uvijek ne razmišlja: "Mislim, kako još uvijek mogu neko vrijeme igrati. Nije još stigao trenutak za takva razmišljanja, barem ne u bližoj budućnosti."

"Napokon me čeka odmor, to je trenutno moj glavni plan," zaključio je za kraj razgovora bez da je otkrio kakve su mu namjere za novu natjecateljsku godinu.

Atletico će u narednoj sezoni dodatno smanjiti proračun, a nakon što je u Katar otišao Markussen, iz kluba na kraju ove sezone definitivno odlaze i Lazarov, kao i Dahl, Šabanović. Parrondo, Romero, Masachs...

Još uvijek tako nije poznato hoće li Balić nastaviti suradnju s Jakovom Gojunom i Duješebajevom u Atleticu ili će s 34 godine potražiti neke nove klupske rukometne izazove.

Foto: www.rk-celje.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2013. u 18:10
    veliki Ivano nije zaslužio takav rastanak s reprezentacijom-kraj reprezentativne karijere trebao je sam odlućiti a on je prevelika sportska velićina da to nebi osjetio sam kad je vrijeme
    Obrisan korisnik