Košarka

Otkaz za hrvatskog trenera: Žan Tabak i Laboral Kutxa raskinuli suradnju

Igor Šestak • ponedjeljak, 03.06.2013.
Otkaz za hrvatskog trenera: Žan Tabak i Laboral Kutxa raskinuli suradnju
Foto: EPA

Hrvatski košarkaški trener Žan Tabak više nije trener Laboral Kutxe. Španjolski klub odlučio je raskinuti suradnju s Tabakom nakon što je njegova momčad u četvrtfinalu doigravanja Endesa lige poražena od Gran Canarije. Tabak je Laboral vodio od studenoga prošle godine, a u svim je natjecanjima ostvario 34 pobjede i 19 poraza.

Poraz od Gran Canarije rezultatom 72:66 u trećoj utakmici četvrtfinala doigravanja Endesa lige ujedno je bio i posljednji za Žana Tabaka na klupi Laboral Kutxe.

"Žan Tabak više nije trener naše momčadi. Laboral Kutxa mu želi mnogo sreće na novoj destinaciji", stoji na službenim stranicama španjolskog kluba.

Hrvatski je trener na klupi Laborala u studenome prošle godine naslijedio Duška Ivanovića i odlično počeo na svom prvom samostalnom trenerskom poslu u snažnoj španjolskoj ligi.

U jednom periodu nanizao je 17 uzastopnih pobjeda, a klub je odveo do četvrtfinala Eurolige u kojem ga je zaustavio moskovski CSKA, polufinala Kupa kralja u kojem ga je zaustavila Barcelona te do drugog mjesta u Prvenstvu Španjolske.

Međutim, u četvrtfinalu doigravanja Tabak je doživio neuspjeh koji ga je stajao posla. Klub napušta nakon što ga je vodio u 53 službene utakmice i ostvario omjer pobjeda i poraza 34-19.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.06.2013. u 16:25
    Ne mogu vjerovati! Nastojim ne biti ubjektivan jer je "naš" ali ne mogu se oteti dojmu da je Tabak najveći trenerski talent Europe. U prvoj sezoni i to u španjolskoj ligi imati ovakav omjer! Okladio bih se da će za par godina dobiti otkaz onaj tko je dao otkaz Tabaku!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2013. u 12:19
    e sada treba vidjeti dali je onaj uspjeh sa ekipom nakon Ivanovicevog otkaza bio plod slucajnosti ili toga sto je pruzeo vrhunski utreniranu i spremnu ekipu pa ih je krenulo jer do tada nisu imali srece??? Vrijeme ce pokazati
    Obrisan korisnik
  • litleben04.06.2013. u 08:16
    Evo prilike Cedeviti. Ekipa mu ima igru, a jeftiniji je od pozera, Maljkovića, Anzulovića, Repeše.
    litleben
  • Obrisan korisnik04.06.2013. u 00:59
    Imam osjećaj da mu top klubovi (ubrajam među njih i TAU) još uvijek ne vjeruju dovoljno... Valjda mora nekaj osvojit da bi ga počeli cijeniti.
    Obrisan korisnik
  • nido03.06.2013. u 23:54
    Ajde u Cibonu!!!
    nido