Košarka

Maccabi velikim preokretom u posljednjoj četvrtini do finala izraelskog prvenstva

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.06.2013.
Maccabi velikim preokretom u posljednjoj četvrtini do finala izraelskog prvenstva
Foto: EPA

Maccabi iz Tel Aviva je s maksimalnih 3-0 otišao u finale izraelskog prvenstva. U polufinalu je bio bolji od Hapoela iz Jeruzalema koji je propustio priliku izboriti četvrtu utakmicu...

Očekivani finalist izraelskog prvenstva je telavivski Maccabi koji je u polufinalu s 3-0 bio bolji od rivala Hapoela iz Jeruzalema.

Treća utakmica ova dva protivnika bila je posebno neizvjesna, Maccabi je bio na rubu poraza, ali se nekako uspio izvući. Gosti iz Jeruzalema imali su veliku prednost, vodili su uoči posljednje četvrtine 68:53, ali zadnjih deset minuta otišlo je na stranu Maccabija s pomalo nevjerojatnih 25:4.

Igrači preokreta bili su Devin Smith koji je ubilježio 24 poena (7/12) te Ricky Hickman koji je dodao 15 poena (7/9). Shawn James je uhvatio 12 skokova dok je Darko Planinić za pet minuta ubacio jedan poen (0/1 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka.

Hapoelu nije pomogla odlična večer Samarda Samuelsa koji je upisao 16 poena (7/12) i 12 skokova te Josha Duncana koji je dodao 14 poena (4/12) i osam skokova.

Izraelsko doigravanje, polufinale:
Maccabi Tel Aviv - Hapoel Jeruzalem 78:72 (3-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!