Tenis

Video: Još jedan vrhunski nastup Stanislasa Wawrinke, Haas i Nadal vrlo uvjerljivi

Branimir Korać • utorak, 04.06.2013.
Video: Još jedan vrhunski nastup Stanislasa Wawrinke, Haas i Nadal vrlo uvjerljivi
Foto: EPA

Poznati su svi četvrtfinalisti muškog dijela turnira u Roland Garrosu. Novak Đoković igrat će protiv Tommyja Haasa, a Rafael Nadal protiv Stanislasa Wawrinke i oba meča mogla bi ponuditi pravi spektakl. Posebno ovaj između Nadala i Wawrinke...

Šokantan meč u kojem je realizirao tek 13. meč loptu u kolu ranije protiv Johna Isnera, nije ostavio traga na Tommyju Haasu. Očekivalo se kako će svježiji Južni pokušati iskoristiti tu prednost, ali Rus je odradio svoj najlošiji meč u posljednjih nekoliko tjedana. 6:1, 6:1, 6:3 dovoljno pokazuje kakav je meč odigrao, a kako se osjećao, pokazuje i sljedeći video:

Trenuci ludila dogodili su se kod 6:1, 3:0 za Haasa kada je Južni već bio toliko očajan da nije znao što i kako napraviti.

Ćorić uvjerljiv i u drugom kolu

Borna Ćorić nije imao problema niti u drugom kolu juniorskog dijela turnira. Tamo je igrao protiv Nijemca Maximiliana Malterera koji također nije uspio niti zaprijetiti osvajanjem seta. Ova pobjeda Ćorića je dovela u treće kolo gdje će igrati protiv boljeg iz dvoboja 11. nositelja Johana Sebastiana Tatlota i Mattea Donatija. Spomenimo kako je Rus Karen Hačanov kreirao najveće iznenađenje juniorskog turnira pobjedom protiv prvog nositelja Nicka Kyrgiosa.

"Kada osvojite osam ili devet gemova u nizu, možete itekako psihički ubiti protivnika. Protivnik se tada počne mučiti i previše razmišljati što nikako nije dobro i smatram da je upravo to bio slučaj s Mihailom." S druge strane Južni se sažalio nad uništenim reketom. "Šteta za taj reket, imao je lošu sreću. Kada ste u takvoj situaciji, onda ne birate sredstvo da se vratite u meč. Ja sam se probao tako ispuhati, ali nije pomoglo."

Prvi igrač svijeta Novak Đoković 48 sati nakon emotivnog trenutka kada je saznao za smrt bivše trenerice, morao je na teren. Protivnik je bio Philipp Kohlschreiber, ali emotivno pražnjenje na Đokovića je ostavilo traga samo u prvom setu koji je otišao na stranu Nijemca.

Nije mi bilo lako, ali to je život. Život vam daje puno toga, ali i odnosi. Bili smo jako bliski i ona me je naučila mnogo toga. Sada osjećam još veću odgovornost, želim za nju osvojiti Roland Garros", rekao je Đoković.

U možda i najljepšem meču dosadašnjeg dijela turnira Stanislas Wawrinka je uz čak 92 winnera i nakon zaostatka 2-0 u setovima izborio pobjedu protiv Richarda Gasqueta. Gasquet je 12. put zaredom zapeo u četvrtom kolu Grand Slam turnira.

"Znao sam da ću nakon tri i pol sata biti umoran i pokušao sam dovršiti posao. Ovo je bio moj maksimum, bolje od ovog što sam odigrao ne mogu. Stanislas je pogodio nevjerojatne udarce, njegov tenis u ovom meču je bio jednostavno nevjerojatan", komentirao je Gasquet koji je nakon gubitka četvrtog seta na terenu poručio: "Ne mogu više", međutim odvukao je peti set do 8:6.

Wawrinka je tijekom meča vodio bitku sa sucem nakon očite pogreške linijskog suca. U nekoliko navrata je glasno tražio zamjenu linijskog suca nikako ne mogavši oprostiti tu pogrešku. U konačnici ga je i Gasquet smirivao, no sve je to za Švicarca sada nevažno, igrat će u četvrtfinalu Roland Garrosa.

Rafael Nadal si je sam poklonio najbolji rođendanski poklon. Iako je toplo dočekan u slavljeničku pjesmu na Philippe Chatrieru, Nadal je bio najzadovoljniji svojom igrom.

"Ovo je poseban osjećaj, presretan sam što sam ovako dočekan. No jako sam sretan i zbog odličnog meča. Napokon sam uspio odraditi pravi meč na ovogodišnjem Roland Garrosu", komentirao je Nadal koji je imao dosta muke u početnoj fazi turnira.

Roland Garros, tenisači, četvrto kolo:
Tommy Haas (Njemačka, 12) - Mihail Južni (Rusija, 29) 6:1, 6:1, 6:3
Novak Đoković (Srbija, 1) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 16) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4
Stanislas Wawrinka (Švicarska, 9) - Richard Gasquet (Francuska, 7) 6:7(5), 4:6, 6:4, 7:5, 8:6
Rafael Nadal (Španjolska, 3) - Kei Nishikori (Japan, 13) 6:4, 6:1, 6:3

Roland Garros, parovi, drugo kolo:
Alexander Peya/Bruno Soares (Austrija/Brazil, 7) - Grigor Dimitrov/Frederik Nielsen (Bugarska/Danska) 6:3, 7:5

Roland Garros, parovi, treće kolo:
David Marrero/Fernando Verdasco (Španjolska/Španjolska, 8) - Feliciano Lopez/Andre Sa (Španjolska/Brazil) 6:2, 6:2
Pablo Cuevas/Horacio Zeballos (Urugvaj/Argentina) - Aisam Ul-Haq Qureshi/Juean-Julien Rojer (Pakistan/Nizozemska, 6) 5:7, 6:3, 7:6(5)
Michael Llodra/Nicolas Mahut (Francuska/Francuska) - Trent Huey/Dominic Inglot (Filipini/Velika Britanija) 6:3, 6:4
Marcel Granollers/Marc Lopez (Španjolska/Španjolska, 2) - Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Kolumbija/Kolumbija) 6:3, 6:4
Tomasz Bednarek/Jerzy Janowicz (Poljska/Poljska) - Roberto Bautista-Agut/Daniel Gimeno-Traver (Španjolska/Španjolska) 6:4, 6:4

Roland Garros, juniori, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 8) - Maximilian Marterer (Njemačka) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2013. u 13:04
    Joj, kada bi barem Haas opet dobio Đokovića, tako da se ovaj ne može vaditi da je prošli put bilo slučajno. Uh, to bi bilo super. Svakako mi je Tommy jedan od najdražih igrača. Idemo!
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir04.06.2013. u 12:29
    Tommy Haas, legenda živi............
    Mithrandir
  • teniosac04.06.2013. u 11:59
    drago mi je zbog Wawrinke,igra jako lijepi tenis..
    teniosac
  • Obrisan korisnik04.06.2013. u 10:04
    narkic Gasquet haha
    Obrisan korisnik