Tenis

Video: Sve u dva seta, impresivni nastupi Azarenke i Janković

Branimir Korać • utorak, 04.06.2013.
Video: Sve u dva seta, impresivni nastupi Azarenke i Janković
Foto: EPA

Viktoria Azarenka i Maria Šarapova očekivano su se plasirale u četvrtfinale Roland Garrosa i saznale su protivnice koje će im stajati na putu. Šarapova će igrati protiv Jelene Janković dok će Azarenka na Mariju Kirilenko...

2010. i 2011. godine Francesca Schiavone napravila je pravi nered u Roland Garrosu. Prvo je turnir osvojila, a zatim je igrala u finalu iako je obje godine bila dosta od onog najužeg kruga favorita. Međutim, to su neki prošli dani, današnja Schiavone ne može parirati onim najboljim igračicama svijeta, a to se vidjelo i u dvoboju s Viktorijom Azarenkom. Treća igračica svijeta odradila je dobar meč i Schiavone izuzev donekle u prvom setu kada je bila ravnopravna do 3:3, nije pružila pravi otpor.

Dosad je Bjeloruskinja dva puta dolazila do četvrtfinala, ali nikada nije uspjela napraviti korak dalje i plasirati se u polufinale. "Nikada nisam došla do polufinala u Parizu, želim to, želim upisati svoj najbolji nastup ovdje. Odigrala sam dobar meč i probat ću biti još bolja u sljedećoj rundi jer znam da me očekuje vrlo zahtjevan posao."

Bethanie Mattek-Sands kreirala je dosad najveće iznenađenje ženskog dijela turnira pobjedom protiv Na Li, pokazala je da joj je forma u uzlaznoj putanji, no protiv Marije Kirilenko nije išlo. Nije Kirilenko bila toliko sveukupno bolja koliko se bila bolja u ključnim poenima.

Mattek-Sands je ispustila 4:1 u prvom setu te je pokleknula u samoj završnici seta da bi u drugom setu popustila pod pritiskom i sredinom seta iscrpljena krenula u poraz. "Lijepo je kada možeš napokon reći - ja sam u četvrtfinalu", zadovoljno je ustvrdila Kirilenko nakon meča.

"Još uvijek se smatram mladom, možda nisam ova najmlađa generacija, ali sam negdje u sredini", sa smiješkom je Maria Šarapova prokomentirala upit novinara nakon pobjede protiv Sloane Stephens. Stephens je upravo pripadnica te nove generacije tenisačica, međutim ono što je napravila Sereni Williams na Australian Openu, nije ponovila protiv Šarapove u Parizu.

Šarapova je nastavila s odličnom igrom, nakon četvrtog kola omjer setova joj je 8-0 i izgleda impresivno. S ovakvom igrom se smiješi finale protiv Serene Williams koja jednako tako dominira drugim dijelom ždrijeba.

Meč je igran po prilično vjetrovitom i hladnom vremenu, a Šarapova je dominirala cijelim mečom. U oba seta je sredinom došla do ključnih breakova, a kada je u drugom došla do prednosti, Stephens je napustio njezin borbeni duh i meč je brzo otišao prema kraju.

Potpuni raspad doživjela je u četvrtom kolu Jamie Hampton koja nije imala baš nikakvog odgovora na igru Jelene Janković. 48 sati ranije iznenadila je Petru Kvitovu, a onda je odigrala meč prepun pogrešaka u kojem je Janković pokazala koliko iskustvo i konstanta igra znače.

Hampton je naznake nešto bolje igre pokazala tek početkom drugog seta, ali vrlo brzo se sve rasplinulo i Janković je uz vrlo dobru igru prošla u četvrtfinale. Apsolutno zasluženo.

U konkurenciji juniorki prvi nastup je odradila prvopostavljena Ana Konjuh koja je bez odmora nakon finala Maribora u dva seta eliminirala Britanku Katie Boulter. Za Konjuh je ovo bio čak peti meč u posljednja četiri dana, ali je unatoč tome slavila. U drugom kolu će igrati protiv Amerikanke Jamie Loeb.

U drugom kolu zapela je Jana Fett koju je nadigrala 11. nositeljica Taylor Townsend dok je Adriana Lekaj uspješno krenula u konkurenciji parova.

Roland Garros, tenisačice, četvrto kolo:
Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 3) - Francesca Schiavone (Italija) 6:3, 6:0
Maria Kirilenko (Rusija, 12) - Bethanie Mattek-Sands (SAD) 7:5, 6:4
Maria Šarapova (Rusija, 2) - Sloane Stephens (SAD, 17) 6:4, 6:3
Jelena Janković (Srbija, 18) - Jamie Hampton (SAD) 6:0, 6:2

Roland Garros, ženski parovi, drugo kolo:
Kristina Mladenovic/Galina Voskoboeva (Francuska/Kazahstan, 10) - Svetlana Kuznecova/Flavia Pennetta (Rusija/Italija) 7:5, 6:7(6), 6:0
Sara Errani/Roberta Vinci (Italija/Italija, 1) - Julien Coin/Pauline Parmentier (Francuska/Francuska) 6:0, 6:1
Bethanie Mattek-Sands/Sania Mirza (SAD/Indija, 7) - Lauren Davis/Megan Moulton-Levy (SAD/SAD) 1:6, 6:3, 6:0

Roland Garros, ženski parovi, treće kolo:
Andrea Hlavačkova/Lucie Hradečka (Češka/Češka, 2) - Shuai Zhang/Jie Zheng (Kina/Kina, 13) 6:3, 7:6(0)
Varvara Lepchenko/Saisai Zheng (SAD/Kina) - Ala Kudrjavceva/Anastasia Rodionova (Rusija/Australija) 7:6(3), 6:3
Cara Black/Marina Erakovic (Zimbabve/Novi Zeland) - Francesca Schiavone/Samantha Stosur (Italija/Australija) 6:4, 7:5

Roland Garros, juniorke, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 1) - Katie Boulter (Velika Britanija) 6:2, 6:4

Roland Garros, juniorke, drugo kolo:
Taylor Townsend (SAD, 11) - Jana Fett (Hrvatska) 6:4, 6:2

Roland Garros, juniorke, parovi prvo kolo:
Adriana Lekaj/Viktorija Luškova (Hrvatska/Ukrajina) - Oceane Dodin/Theo Gravouil (Francuska/Francuska) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!