Rukomet

Nikola Karabatić sljedeće četiri godine u Barceloni

Josip Piršljin • utorak, 04.06.2013.
Nikola Karabatić sljedeće četiri godine u Barceloni
Foto: EPA

Ono što se već mjesecima nagađalo, sada je dobilo i službenu potvrdu. Španjolski rukometni klub Barcelona objavio je na svojoj web stranici da je Nikola Karabatić potpisao ugovor na četiri godine.

Proslavljeni francuski rukometaš Nikola Karabatić pronašao je novi klub u kojem će nastaviti karijeru uzdrmanu kladioničarskom aferom. Stigla je službena potvrda iz Barcelone, sljedeće četiri godine Karabatić će nositi crveno-plavi dres.

"Najbolji igrač svijeta 2007. godine, olimpijski prvak, europski prvak, svjetski prvak i osvajač Lige prvaka, Nikola Karabatić, nosit će Barcelonin dres u sljedeće četiri sezone", objavila je Barca na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Iz katalonskog kluba su otkrili da će njihov novi igrač javnosti biti predstavljen već u srijedu u 10:30 sati što će biti prvo pojavljivanje Karabatića u dresu Barcelone.

Francuski reprezentativac tako će "oživjeti" karijeru koja je u silaznoj putanji nakon što je izbila afera s kladionicama. Morao je raskinuti ugovor s Montpellierom, a ostatak aktualne sezone proveo je u prvoligašu Aix en Provenceu koji se trenutno nalazi na desetom mjestu od 14 klubova.

Barcelona će biti ukupno četvrti klub u kojem će Karabatić nastupati, igrao je još za Kiel. Katalonci su aktualni viceprvaci Europe, u finalu Lige prvaka prošlog vikenda izgubili su u dramatičnoj završnici od HSV-a koji je uzeo svoj prvi naslov u tom natjecanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2013. u 03:25
    mozda ce karabatic sljedece sezone biti bas karika koja nedostaje za europski naslov..kada se utakmica lomi, ove sezone je sve padalo na leđa rutenke, svi su od njega nesto ocekivali...sada dolazi jos jedan ''rutenka''
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2013. u 14:53
    stariplac76 pričaš gluposti i uopće očito nemaš pojma o rukometnim uvjetima, opće je poznato da je Francusko prvenstvo drugo najjače odmah iza Njemačkog prvenstva. Da naravno Španjolci igraju finala, ali oni uopće nemaju osim Barce i Ateltica jače klubovi, koji svi kaskaju za Chameberyem, Nantesom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2013. u 10:22
    očekivano, jer jedino kiel, barca, kielce i veszprem imaju para da ga dovedu.
    Obrisan korisnik
  • nido05.06.2013. u 00:24
    Nije mi drag ali siguran sam da ce dozivjeti u Barci drugo cvjetanje i biti na razini od prije par godina...
    nido
  • Obrisan korisnik04.06.2013. u 21:43
    n.n, a francusko prvenstvo je kao neko jako natjecanje? vidim da francuski klubovi osvajaju europske naslove kao na tekućoj vrpci.
    Obrisan korisnik