Tenis

Kuznjecova namučila Williams i odvela je u treći set, Errani nadjačala Radwansku

Vedran Babić • utorak, 04.06.2013.
Kuznjecova namučila Williams i odvela je u treći set, Errani nadjačala Radwansku
Foto: EPA

Prvi polufinalni par Roland Garrosa u ženskoj konkurenciji čine Serena Williams i Sara Errani. U četvrtfinalnim mečevima odigranima u utorak Williams je preživjela prvi pravi ispit protiv Svetlane Kuznjecove pobijedivši u tri seta, dok je Errani u dva tijesna seta eliminirala Agnieszku Radwansku...

Prva tenisačica svijeta Serena Williams nastavila je svoj pobjednički niz i u četvrtfinalu Roland Garrosa. Do 29. uzastopnog slavlja stigla je protiv nepostavljene Svetlane Kuznjecove rezultatom 6:1, 3:6, 6:3. Amerikanka je tako uzvratila Ruskinji za poraz baš u četvrtfinalu istog turnira prije četiri godine.

U odlučujućem setu Williams je "visila". Gubila je 2:0 i u svom servis gemu spašavala break lopte, točnije tri. Izvukavši se iz tog kritičnog gema, Amerikanka kao da je okrenula meč u svoju korist. Odmah je nadoknadila izgubljeni servis, a potom i novim breakom došla do vodstva 5:2. Kuznjecova je svoju jedinu priliku propustila kod 2:2 kada je imala još jednu break loptu.

Ranije u susretu, Williams je osvojila prvi set uz dominantnu igru (17-4 u izravnim poenima), no u drugom je Ruskinja uzvratila. Williams je, doduše, počela više griješiti, no i Kuznjecova je znatno podigla nivo svoje igre. Ruskinja, bivša pobjednica u Parizu (2009.), povela je 5:1. Williams je vratila jedan break, ali ne i drugi.

Pobjeda Ane Konjuh

Najbolja juniorka svijeta Ana Konjuh plasirala se u osminu finala juniorskog turnira. U drugom kolu pobijedila je Amerikanku Jamie Loeb 7:5, 6:4. U osmini finala Konjuh će igrati protiv Slovakinje Petre Uberalove.

U drugom četvrtfinalu dana Sara Errani porazila je Agnieszku Radwansku 6:4, 7:6 (6) poslije jednog sata i 51 minute igre. U meču s 11 oduzetih servisa Talijanka je u ključnim trenucima pronalazila kvalitetnija rješenja te je zasluženo izborila priliku za novi ulazak u finale Roland Garrosa. Lani je u borbi za naslov izgubila od Marije Šarapove.

U prvom setu ključan je gem bio onaj kod vodstva Radwanske 3:2. Poljakinja je na servisu Errani imala čak pet break lopti, ali nije realizirala ni jednu. Talijanka je iskoristila zamah i napravila break kod 3:3 koji joj je bio dovoljan za osvajanje prve dionice.

Drugi set bio je još izjednačeniji i neizvjesniji, prepun preokreta. Errani je napravila break odmah u prvom gemu, a Radwanska uzvratila s tri uzastopna gema. Poljakinja je servirala kod 3:1, ali je potom Errani osvojila tri gema u nizu i došla u situaciju da servisom otiđe na 5:3. No ni njoj nije pošlo za rukom potvrditi prednost.

Talijanka je potom ponovno breaknula, ali nije uspjela odservirati za meč kod 5:4. Otišlo se u 13. igru, u kojoj je Radwanska vodila 4-3, ali nije stigla do set lopte. Dapače, Errani je kod 6-5 prokockala prvu meč loptu, ali onu drugu, kod 7-6 nije. Bila je to tek druga pobjeda Errani u osmom međusobnom susretu.

31-godišnja Williams u polufinalu će biti velika favoritkinja protiv Errani. Ne samo što ima 15 Grand Slam naslova u singlu, već će joj ovo biti ukupno 23. polufinale na tim turnirima. Do sada je u toj fazi doživjela samo tri poraza.

S druge strane, Errani će nastupiti u svom trećem polufinalu. Prvo je dosegla lani baš na Roland Garrosu, a drugo na US Openu kasnije te godine.

U međusobnim susretima Williams vodi 5-0, od čega 2-0 na zemlji. Ove su se godine sastale samo jednom i to baš na zemlji. U polufinalu Madrida Amerikanka je slavila 7:5, 6:2.

Roland Garros, četvrtfinale:
S. Williams (SAD, 1) - Kuznjecova (Rusija) 6:1, 3:6, 6:3
Errani (Italija, 5) - A. Radwanska (Poljska, 4) 6:4, 7:6 (6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!