Košarka

Real dominira i doigravanjem, Zaragoza također ostala bez pobjede

Branimir Korać • srijeda, 05.06.2013.
Real dominira i doigravanjem, Zaragoza također ostala bez pobjede
Foto: EPA

Madridski Real prvi je finalist španjolskog košarkaškog prvenstva. U sva tri susreta protiv Zaragoze pokazao se kao dominantna momčad i na kraju je zasluženo slavio s 3-0 u seriji...

Dominaciju iz regularnog dijela sezone madridski Real je prebacio i u doigravanje. Pet susreta u doigravanju i pet pobjeda bez neizvjesne završnice i vrlo autoritativno.

Nakon Blusens Monbusa do pobjede nije uspjela doći niti Zaragoza koju su Madriđani nadigrali u sve tri utakmice. Momčad Damjana Rudeža nadala se da će barem na svom terenu uspjeti nešto napraviti, međutim nije išlo. Real je jednostavno prejak.

Madriđani su u Zaragozi u trećoj utakmici slavili sa 77:63, a pobjedu su osigurali u drugom poluvremenu. Unatoč šuterski lošem danu Rudyja Fernandeza (2/10), imali su dovoljno raspoloženih igrača da spriječe domaćina u pohodu na iznenađenje.

U prvih 20 minuta bila je to izjednačena utakmica u kojoj Real nije uspio uhvatiti onaj pravi ritam i Zaragoza je to koristila te je imala i najviših 35:22.

Međutim već do poluvremena Real je uspio uhvatiti priključak, a zatim u drugom dijelu i potpuno se odvojiti te otići do pobjede. Ključan je bio bijeg početkom posljednje četvrtine kada je otišao na 61:54 i nakon toga prednost je dodatno rasla.

Vrlo dobru utakmicu odradio je Nikola Mirotić koji je ubacio 18 poena (7/13) uz pet skokova, a Tremmell Darden je dodao 13 poena (4/5). Dontaye Draper je za osam minuta ostao bez poena (0/1 za dva) uz dva skoka.

Kod Zaragoze Michael Roll je upisao 12 poena (5/11) i pet skokova, a Joseph Jones 11 poena (4/11). Damjan Rudež je za 28 minuta dodao osam poena (1/2 za dva, 2/2 za tri), tri skoka i dvije asistencije.

Liga Endesa, doigravanje

polufinale

Real Madrid84:76Casademont Zaragoza
Barcelona69:63Herbalife Gran Canaria
Real Madrid93:65Casademont Zaragoza
Barcelona77:73Herbalife Gran Canaria
Casademont Zaragoza63:77Real Madrid
Herbalife Gran Canaria62:84Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!