Tenis

Preokret Šarapove nakon 0:6, Azarenka u prvom polufinalu Roland Garrosa

Vedran Babić • srijeda, 05.06.2013.
Preokret Šarapove nakon 0:6, Azarenka u prvom polufinalu Roland Garrosa
Foto: EPA

Nakon Serene Williams i Sare Errani, koje su svoje mjesto u polufinalu Roland Garrosa izborile u utorak, dan kasnije pridružile su im se Marija Šarapova i Viktorija Azarenka. Šarapova se oporavila od izgubljenog prvog seta protiv Jelene Janković, dok je Azarenka u dva seta slomila Mariju Kiriljenko...

Braniteljica naslova Marija Šarapova preživjela je najteži ispit do sada. Protiv Jelene Janković izgubila je prvi set ne osvojivši ni gem, no uzvratila je u sljedeća dva i slavila 0:6, 6:4, 6:3.

Konjuh u četvrtfinalu

Najbolja juniorka svijeta Ana Konjuh ostvarila je i treću pobjedu na juniorskom turniru. S tijesnih 6:7 (1), 6:4, 6:4 porazila je Slovakinju Petru Uberalovu i plasirala se u četvrtfinale, gdje će igrati protiv šeste nositeljice Darije Kasatkine iz Rusije. Jana Fett plasirala se u četvrtfinale parova nakon što je s Turkinjom Ipek Soylu pobijedila Hsu i Routliffe 6:1, 6:2. U četvrtfinalu je i Adrijana Lekaj s Ukrajinkom Viktorijom Luškovom.

Samo u prvom setu Šarapova je napravila 20 neprisiljenih pogrešaka. U drugom setu pogreške je zamijenila izravnim poenima i to se odmah vidjelo na rezultatu. Povela je 5:1, no Janković je smanjila na 5:4. Šarapova je iz drugog pokušaja ipak odservirala za set.

U odlučujućoj dionici Janković je vodila 3:2 (bez breaka), a onda je Šarapova nanizala četiri gema za pobjedu.

"Morate izbrisati to prvo 'poglavlje' i krenuti naprijed. Bez obzira na to kako je dobro moja protivnica igrala, osjećala sam da sam u meču. Imala sam sreću prošle godine što sam došla do naslova, a sada sam jako sretna zbog polufinala", izjavila je Šarapova.

Viktoriji Azarenki bila su potrebna dva seta za prolaz u svoje prvo polufinale na Roland Garrosu. Pobijedila je Mariju Kiriljenko 7:6 (3), 6:2. Ključnim se pokazao prvi set, koji je trajao 75 minuta. U drugom setu Bjeloruskinja je osvojila osam poena protiv servisa, što je bilo dovoljno za dva breaka.

"Prvi je set bio razlika. Odlučio je poen-dva. U drugom sam dominirala i tako trebam igrati od početka", kazala je Azarenka.

Trećoj nositeljici to je ukupno šesto polufinale na Grand Slamu. Do sada je tri puta bila uspješna. Prethodno je dvaput bila u četvrtfinalu Roland Garrosa (2009. i 2011.), no tek je u trećem pokušaju napravila korak naprijed.

U međusobnom omjeru sa Šarapovom vodi 7-5. Na zemlji je oba puta slavila Šarapova, a ove su sezone nijednom nisu sastale. Zanimljivo, od njihovih 12 mečeva samo su tri otišla u odlučujući set.

Roland Garros, četvrtfinale:
Azarenka (Bjelorusija, 3) - Kiriljenko (Rusija, 12) 7:6 (3), 6:2
Šarapova (Rusija, 2) - Janković (Srbija, 18) 0:6, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 12:31
    Borna Ćorić ušao u polufinale pobjedom 6:2 6:3 nad Meksikancem Nunezom!! Čestitam! :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2013. u 21:05
    ova azarkenjka je ko rudi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2013. u 17:33
    Napomena: i Borna Ćorić je u četvrtfinalu RG!!!
    Obrisan korisnik