Zimski sportovi

Video: Dallas Starsi doživjeli promjenu imidža i dobili novi logo te garnituru dresova

Ivan Dominik • srijeda, 05.06.2013.
Video: Dallas Starsi doživjeli promjenu imidža i dobili novi logo te garnituru dresova
Foto: EPA

NHL franšiza Dallas Starsa promijenila je uoči nove sezone 2013./2014. dresove i svoj logo, koji će ih krasiti narednih godina. Nove dresove i logo ekipe koja je nastala 1993. godine selidbom iz Minnesote, predstavili su Jamie Benn, prva violina momčadi, te Mike Modano, najveća legenda Starsa i današnji operativac kluba...

Momčad Dallas Starsa u novu će NHL sezonu ući s novim logom i dresovima.

Starsi su, naime, na zahtjev svog vlasnika Toma Gaglardija, napravili novi logo i dresove u kojima će nastupati već u sezoni 2013./2014., dok je stara garnitura i dresova i loga već otišla u povijest. No, što je najvažnije od svega, Dallas nije izgubio odnosno nije se odrekao prepoznatljive zelene boje.

Viziri obavezni

NHL i NHLPA dogovorili su se i usuglasili oko odluke da će u idućoj sezoni za sve igrače, a pogotovo one koji tek ulaze u ligu, biti obavezni viziri na kacigama. Ta je odluka donesena nakon teške ozljede braniča NY Rangersa, Marca Staala, koji je gotovo ostao bez oka nakon što ga je pak pogodio u glavu poslije udarca braniča Philadelphia Flyersa na početku sezone. Odluku još treba samo potvrditi Odbor guvernera, no to je praktički samo formalnost, a stupit će na snagu početkom sezone 2013./2014.

"Nove" Starse predstavili su prva zvijezda kluba i njegov franšizni igrač, Jamie Benn, te legendarni Mike Modano, koji je prije 15 godina jedini put u njihovoj kratkoj povijesti odveo Starse do osvajanja Stanley Cupa. Modano, jedan od najboljih hokejaša svih vremena, najbolji Amerikanac ikad u NHL-u te danas savjetnik u svom Klubu, sudjelovao je kod izrade novog imidža Starsa.

Novi logo sadržava bijelu zvijezdu s crno-zelenim rubom i velikim srebrnim slovom "D", dok je dosadašnji logo Dallasa bila zlatno-zelena zvijezda s imenom kluba. Nova je i garnitura dresova, koja je također izmijenjena, ali nešto manje od loga, te je zadržala zelenu boju, dok je gostujući dres bijel sa srebrnim i zelenim dodacima što se boje tiče.

Dallas Starsi tako su doživjeli prvu promjenu imidža nakon nastanka 1993. godine, kada su osnovani selidbom kluba iz Minnesote kada su se zvali North Stars. Budući da je promjene nisu velike i da ih je radio legendarni Modano, odnosno sudjelovao u njima, koji je inzistirao na ostanku prepoznatljive zelene boje u Starsima - promjene su stoga i dobro prihvaćene.

"Mislim da izgledaju odlično. Oštre su i stvarno je čast staviti novi dres na sebe. Izgledamo prilično unikatno sada, kao što smo i pričali ovo je nešto drugačija boja, ali i dalje je to naša boja - pobjednički zelena. Smatram da će izgledati vrlo oštro i britko kada izađemo na led", komentirao je Jamie Benn, dok se emotivni Modano također nadovezao riječima: "Ja sam došao s klubom iz Minnesote i ta boja je baš ono što ljudi prepoznaju kod nas. Tijekom godina malo smo se udaljili od vrha lige, ali i dalje smo prepoznatljivi po toj boji. Jedinstvena je i drugačija. Nitko u NHL-u je nema, a tako je bilo i u North Starsima. To je dobra boja. Zelena je uvijek nekako unikatna i drugačija. Dobro se vidi na TV-u, pristaje uz bijeli led i kada ju vidite - znate da smo to mi!", zaključio je nekad briljantni američki hokejaš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))05.06.2013. u 19:01
    Mala ispravka za "Viziri obavezni", nije istina da ce biti obavezni za sve. Sadasnji igraci ce i dalje imati izbor da li ga zele ili ne a samo novi igraci koji dolaze u ligu ce obavezno morati nositi vizir.
    :))