Tenis

Đoković i Nadal spremni za veliki dvoboj, kroz četvrtfinala bez izgubljenog seta

Branimir Korać • srijeda, 05.06.2013.
Đoković i Nadal spremni za veliki dvoboj, kroz četvrtfinala bez izgubljenog seta
Foto: EPA

Novak Đoković i Rafael Nadal osigurali su međusobni dvoboj u polufinalu Roland Garrosa. Kroz četvrtfinale su obojica prošli neokrznuti, bez izgubljenog seta, pa možda i nešto lakše nego što se očekivalo, posebno Nadal...

Već polufinale Roland Garrosa ponudit će očekivani spektakl, dvoboj možda i vrijedan finala. Novak Đoković igrat će protiv Rafaela Nadala nakon što Tommy Haas i Stanislas Wawrinka nisu uspjeli iznenaditi prvog i trećeg nositelja.

Đoković je imao teži posao, Tommy Haas je više prijetio od Stanislasa Wawrinke iako se očekivalo da bi situacija mogla biti drugačija.

Borna Ćorić među osam najboljih

S odličnim nastupima nastavio je i Borna Ćorić koji se plasirao u četvrtfinale juniorskog Roland Garrosa. U osmini finala je igrao protiv francuskog juniora Johana Sebastiena Tatlota i slavio u tri seta. Nakon što je izgubio prvi set, drugi je dobio s maksimalnih 6:0 da bi nakon velike borbe u trećem, s 8:6 prošao u četvrtfinale. Tamo će igrati protiv Čileanca Guillerma Nuneza.

Prvi tenisač svijeta je odlično otvorio meč i dobio prvi set s glatkih 6:3 uz dva breaka u samoj završnici seta, no nastavak meča bio je dosta izjednačeniji.

U drugom setu vodila se potpuno ravnopravna borba bez nekih velikih šansi za oduzimanje servisa. Jednu priliku je imao Đoković, ali nije je iskoristio i otišlo se u tie-break. Tu je Haas prvi stigao do prednosti, vodio je 4:2, ali nije izdržao i Đoković je serijom 5:1 do kraja seta uspio osigurati velikih 2-0.

Treći set je imao dosta uspona i padova kod obojice igrača. Kada je Đoković napravio break za 2:1, činilo se kako je Haas u izgubljenoj situaciji, međutim Nijemac se nije predao i odmah je vratio izgubljeni servis. Još jednom se našao u zaostatku što je Đokoviću kod 5:3 donijelo meč loptu, nije je realizirao, a zatim je i izgubio svoj servis te dao nadu Haasu. Nijemac to ipak nije iskoristio, ponovno je izgubio servis, a ovaj put je Đoković bio puno oprezniji i uspješno je priveo meč kraju.

"Jedva čekam dvoboj s Rafom. Nije nam prvi put da se susrećemo, igrali smo već više od 30 puta i jako dobro se poznajemo. Obojica smo u dobroj formi i to je za obojicu najteži meč na ovogodišnjem Roland Garrosu", rekao je nakon meča Đoković.

Prema prikazanim igrama u posljednje vrijeme očekivao se puno jači otpor Stanislasa Wawrinke protiv Nadala. Međutim Wawrinka nije odigrao dobar meč, nije imao rješenja za odličnog Nadala, ali što je bilo još pogubnije za njega, nekarakteristično puno je griješio.

Wawrinka je u kolu ranije igrao dramatičan maraton protiv Richarda Gasqueta i taj dvoboj ostavio je itekako traga na njega. Njegova igra u susretu protiv Gasqueta i Nadala bila je "nebo i zemlja".

Prvi set je izgubio glatko sa 6:1, u drugom setu se uspio vratiti na 3:3, ali od tog trenutka kada je vratio break, pa sve do kraja meča, osvojio je jedan jedini gem.

Nakon odličnih nastupa, porasla su očekivanja i nije bio raspoložen nakon meča. "Očekivao sam puno bolji nastup, ovo je bilo loše", kratko je rekao Wawrinka.

"Odigrao sam svoj najbolji meč u dosadašnjem dijelu turnir i to je pozitivno. Protiv Nishikorija sam igrao dobro, ali ne na ovako visokoj razini", s razlogom je zadovoljan bio Nadal.

Roland Garros, četvrtfinale tenisača:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Tommy Haas (Njemačka, 12) 6:3, 7:6(5), 7:5
Rafael Nadal (Španjolska, 3) - Stanislas Wawrinka (Švicarska, 9) 6:2, 6:3, 6:1

Roland Garros, četvrtfinale muških parova:
Bob Bryan/Mike Bryan (SAD/SAD, 1) - David Marrero/Fernando Verdasco (Španjolska/Španjolska, 8) 6:3, 6:4
Alexander Peya/Bruno Soares (Austrija/Brazil, 7) - Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (Poljska/Poljska, 16) 1:6, 6:4, 3:1 predaja

Roland Garros, juniori treće kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 8) - Johan-Sebastien Tatlot (Francuska, 11) 5:7, 6:0, 8:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2013. u 09:58
    Očekujem zanimljiv i neizvjestan meč, čak malu prednost dajem Đokoviću. Nekako mi je još nabrijaniji nego inače. Vidjet ćemo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 19:52
    Da, vrijeme će imati veliki utjecaj na rezultat a prema prognozi biti će suho i vjetrovito a to ide u prilog Nadalu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 19:22
    Očekujem jako zanimljiv meč, ali Rafina pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Kako turnir odmiče , životinja pokazuje sve bolju igru, a i vremenske prilike mu to omogućavaju. Đoković je munjevito krenuo u turnir, ali nije El Matador ni Goffin ni Pella. Dajem mu maksimalno jedan set u polufinalu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 18:42
    Od velike četvorke redovito navijam za Rafu, ali imam osjećaj da će ga Nole u petak srediti. Jako uzbudljiv meč, jedva čekam!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 16:45
    E moj Idukar, nisi ti za Nadala jer se u tenis razumiješ ko Marija Terezija u stolni tenis, ti si protiv Đokovića.
    Obrisan korisnik