Košarka

Klupa donijela prevagu Barceloni, izboren veliki dvoboj s Realom za naslov prvaka

Branimir Korać • srijeda, 05.06.2013.
Klupa donijela prevagu Barceloni, izboren veliki dvoboj s Realom za naslov prvaka
Foto: EPA

Košarkaši Barcelone vođeni Realovim primjerom s maksimalnih 3-0 zaključili su polufinalnu seriju španjolskog doigravanja. Na gostovanju kod Gran Canarije u trećoj utakmici slavili su s uvjerljivih 84:62...

Iako je teren Gran Canarije poznat kao vruće gostovanje i mjesto otkud se vrlo teško dolazi s bodovima, Barcelona je u trećem susretu polufinalne serije odnijela pobjedu lakše od očekivanja. Odličnim drugim poluvremenom razbila je domaćina koji je na poluvremenu zaostajao poen, a na kraju 22 poena.

Susret je prelomljen početkom drugog poluvremena kada su igrači s klupe, poglavito Brad Oleson, povukli i odveli Barcelonu do visoke prednosti.

Serijom 10:2 Barcelona se odvojila na 51:42, vrlo brzo je dohvatila i dvoznamenkastu prednost, a kada je početkom posljednje četvrtine pobjegla na nedostižnih plus 16, predali su se i oni najveći optimisti u domaćim redovima.

Barcelona je tako stigla do rekordnog sedmog uzastopnog nastupa u finalu španjolskog prvenstva gdje je očekuje dvoboj s najvećim rivalom madridskim Realom.

Prvo ime utakmice bio je Brad Oleson sa 17 poena (7/9), Joe Ingles je dodao 12 (4/6, 4/5 trica), a Ante Tomić za 18 minuta upisao je osam poena (4/8 za dva) uz dvije osvojene lopte i četiri osobne pogreške.

U domaćem sastavu Eulis Baez je ubacio 13 poena (4/10) uz 11 skokova, a Brad Newley 12 poena (5/12).

Liga Endesa, doigravanje

polufinale

Real Madrid84:76Casademont Zaragoza
Barcelona69:63Herbalife Gran Canaria
Real Madrid93:65Casademont Zaragoza
Barcelona77:73Herbalife Gran Canaria
Casademont Zaragoza63:77Real Madrid
Herbalife Gran Canaria62:84Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush05.06.2013. u 23:57
    Slažem se za Tomića...bez njega na terenu Barcelona je neka druga ekipa. Vidi se to uostalom i po minutaži koju dobiva. Skokovi, obrana, pickovi, asistencije...jako je napredovao u svakoj od tih kategorija ove godine i nadam se da će se pretvorit u pravog vođu reprezentacije :)
    orangecrush
  • Obrisan korisnik05.06.2013. u 23:35
    Tomic bez pretjerivanja najbolji i najkonstantniji igrac Barcelone ove sezone (a inace ni nisam Hrvat pa sam objektivan).
    Obrisan korisnik