Nogomet

Pearce: "Engleska je odigrala očajnu utakmicu, igrači to i sami znaju"

Branimir Korać • četvrtak, 06.06.2013.
Pearce: "Engleska je odigrala očajnu utakmicu, igrači to i sami znaju"
Foto: EPA

Izbornik engleske reprezentacije do 21 godine Stuart Pearce nije bio nimalo zadovoljan nastupom svojih igrača u prvoj utakmici Europskog prvenstva. Protivnik je bila Italija, a Pearce je prezentaciju svojih igrača nazvao očajnom...

Englezi su puno više očekivali od starta Europskog prvenstva do 21 godine. Protivnik nije bio lagan, Talijani baš i nisu najbolji izbor za otvaranje natjecanja, ali izbornika Stuarta Pearcea više od samog poraza brine igra njegovih igrača.

"Naša izvedba je bila jako slaba, igrači to znaju i bolja momčad je pobijedila. Jedina pozitivna stvar u cijeloj priči je da smo unatoč lošoj igri poraženi samo 1:0. Naša izvedba bila je očajna", razočaran je bio nakon susreta Pearce.

"Stvarali su nam probleme tijekom cijele utakmice, nismo dobili ono što smo očekivali od naših velikih igrača. Potpuno su nas nadigrali, bili smo statični i nismo uopće probavali ulaziti iza njihove obrambene linije. Što se tiče poništenog gola, nisam siguran je li bio regularan ili ne, ali ne mogu svaljivati krivicu na to jer Talijanima nije suđen čisti kazneni udarac", dodao je Pearce.

U sljedećem kolu Engleska igra protiv Norveške, a Pearce smatra kako će glavni zadatak biti psihološki podići momčad.

"Nisam ljut, ne isplati se ući u svlačionicu i vikati. Rezultat je takav kakav je, imamo dva dana do sljedeće utakmice i važno je da podignemo igrače i psihološki se dobro pripremimo za bolji nastup. Za prolaz nam sada trebaju pobjede u oba naredna susreta, to je turnirski nogomet i za to smo spremni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 12:38
    Bravo Pearce, na terenu je bio psiho, ali u izjavama je pravi gospodin!
    Obrisan korisnik