Nogomet

Pletikosa: "Protiv Škota moramo ustrajati na svojoj igri, takav stil im ne odgovara"

Igor Šestak • četvrtak, 06.06.2013.
Pletikosa: "Protiv Škota moramo ustrajati na svojoj igri, takav stil im ne odgovara"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Stipe Pletikosa uspješno je završio svoju klupsku sezonu. Pomogao je svom Rostovu da ostane u ruskoj Premier ligi, a onda se posvetio pripremama reprezentacije za utakmicu protiv Škotske. Smatra da je Hrvatska dovoljno iskusna kako bi protiv Škotske mogla nametnuti svoju igru i osigurati pobjedu, a objavio je i kako ne misli tako skoro u igračku mirovinu...

Prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa posljednji se priključio pripremama nacionalne momčadi za utakmicu protiv Škotske. Razlog su bile utakmice njegovog Rostova protiv SKA Energije za ostanak u prvoligaškom društvu, a s ukupnih 3:0 Pletikosin je klub ostvario svoj cilj pa će i iduće sezone biti sudionik Premier lige.

"Psihički nije bilo lako igrati te utakmice. Putovanje do Khabarovska je bilo dosta naporno, no trener nas je dobro pripremio i sve dobro isplanirao. Najvažnije je da smo u obje utakmice pobijedili i ostali prvoligaši", izjavio je Pletikosa za Večernji list.

Istaknuo je pritom kako nema namjeru mijenjati sredinu: "Moja je budućnost vezana za Rostov. Upravo mi je počeo teći novi, poboljšani dvogodišnji ugovor, a uvjeti su odlični. Naravno da bih se želio s klubom boriti za visoke plasmane i osvajati trofeje, želio bih se okušati u jačoj ligi, ali takve osobne ambicije mogu ostvariti u reprezentaciji."

O nadolazećoj utakmici protiv Škotske hrvatska "jedinica" kaže: "Ne smijemo dozvoliti da nas zavaraju brojni otkazi u njihovoj reprezentaciji. Otočanima nikad nije odgovarao naš stil igre jer mi njegujemo držanje lopte u posjedu, a oni uvijek traže najkraći put do gola. Dovoljno smo iskusni, moramo ustrajati na našoj igri i pobijediti."

Pletikosi su na leđima 34 godine, za reprezentaciju je nastupio 102. puta, no još uvijek na razmišlja o nogometnoj mirovini: "Još ne planiram oproštaj od reprezentacije. Branit ću i nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu."

Prokomentirao je i stanje u svom matičnom klubu Hajduku te pohvalio novog trenera i bivšeg reprezentativnog kolegu Igora Tudora: "Svoj mandat na klupi Hajduka počeo je jako dobro. Tijekom igračke karijere učio je od najboljih svjetskih trenera i ta će iskustva sigurno znati primijeniti u pripremi momčadi. Već u prvom mjesecu rada je osvojio Kup, a to je odlično za njegovo samopouzdanje. Momčad će rasti zajedno s njim i iduće bi sezone mogla pružiti jači otpor Dinamu."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 14:33
    igrati igrati i samo igrati a ne podređivati se prema igri Škota
    Obrisan korisnik
  • javasluk06.06.2013. u 14:12
    Tek je sada ono pravo! ako je do sada trpio svašta, neka mu.... JBG..... život je nepravedan...............koliko je taj utakmica odsjedio na klupi, a klubovi ga nisu htjeli pustit... Može on još dva , ako ne i tri ciklusa branit za repku.!
    javasluk