Tenis

Šarapova pobijedila kišu, pogreške i Azarenku pa došla na korak od obrane naslova u Parizu

Tea Lokas • četvrtak, 06.06.2013.
Šarapova pobijedila kišu, pogreške i Azarenku pa došla na korak od obrane naslova u Parizu
Foto: EPA

Marija Šarapova prva je finalistica Roland Garrosa. Zaslužila je to drugu godinu uzastopno tijesnom pobjedom u tri seta nad trećepostavljenom Viktorijom Azarenkom...

U svom jubilarnom desetom nastupu na Roland Garrosu, Marija Šarapova ušla je u drugo finale zaredom gdje će pokušati obraniti prošlogodišnju titulu pobjednice. Polufinalno slavlje protiv Viktorije Azarenke došlo je nakon dva sata i deset minuta igre na Philippe Chatrieru.

Azarenka je u meč ušla slomivši servis protivnice u prvom gemu, no tada kreće mini show Šarapove koja osvaja šest gemova zaredom (uz tri breaka) i posprema set za 28 minuta.

Bjeloruskinja se u drugom setu uspjela oporaviti od furioznog starta Ruskinje upisavši vodstvo od 4:2, a naredni događaji, kiša i jedna kasno zatražena provjera, potpuno "potapaju" Šarapovu koja prije 25-minutne pauze gubi drugi set rezultatom 6:2.

Žestoka borba nastavila se i u odlučujućoj dionici susreta, no uz nešto tješnje gemove i sporije kretnje tenisačica. Tri uzastopna breaka napravile su nakon 1:1, a sve je počelo od Ruskinje koja je povela s 2:1. Na svom je servisu izgubila prednost nestabilnom igrom koja je iznjedrila četiri dvostruke pogreške.

Korak naprijed ponovno je otišla Šarapova za 4:2, a nakon što je povisila na 5:2 činilo se kao da će ostatak meča otići lagano na njezin "mlin". Međutim, Azarenka je "zapaprila" protivnici četiri puta spasivši meč loptu u gemu koji je trajao deset minuta. Vratila je jedan break, no odlična završnica Šarapove bez izgubljenog poena (kod 5:4) potpuno je udaljila od finala drugog Grand Slama sezone treću tenisačicu svijeta.

Ruskinja je u turbulentnoj izvedbi upisala čak 11 dvostrukih pogrešaka, 12 as servisa, 39 neforsiranih pogrešaka i 42 winnera.

Roland Garros, tenisačice, polufinale:
Marija Šarapova (Rusija, 2) - Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 3) 6:1, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nebeska udica06.06.2013. u 22:37
    a njon ce serena i vise od gaca
    nebeska udica
  • Obrisan korisnik06.06.2013. u 20:48
    to carice skinula si gace azarenci
    Obrisan korisnik