Rukomet

Pešić i Miličević preselili u Meškov Brest, širi se hrvatska kolonija u Bjelorusiji

Zvonka Keliš • četvrtak, 06.06.2013.
Pešić i Miličević preselili u Meškov Brest, širi se hrvatska kolonija u Bjelorusiji
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska kolonija u Bjelorusiji svakim danom biva sve šira i šira, posebice u redovima Meškov Bresta koji ne staje s hrvatskim pojačanjima. Nakon dovođenja Željka Babića na mjesto trenera, Bjelorusi su u novu sezonu odlučili ući i s vratarom Ivanom Pešićem te mladim vanjskim igračem, Davidom Miličevićem koji će tako postati novi suigrači Ljube Vukića i Roberta Markotića.

Nakon dovođenja hrvatskog stratega Željka Babića bjeloruski Meškov Brest ne posustaje već nastavlja s dovođenjem pojačanja za novu sezonu u kojoj sasvim sigurno ima veće apetite i želje. U traženju onih koji bi na najbolji mogući način pomogli ekipi kapetana Ljube Vukića i bivšeg igrača Nexea Roberta Markotića vodstvo Meškova ponovno se okrenulo Hrvatskoj te njenim rukometnim talentima.

Tako su Bjelorusi svoje nove snage pronašli u hrvatskom vrataru Ivanu Pešiću te mladom lijevom vanjskom igraču Davidu Miličeviću.

Hrvatski vratar rodom iz Rijeke u redove Meškova stiže iz slovenskog Maribora u kojem se pokazao uistinu vrlo dobrim, a prije toga branio je i boje CO Zagreba, ali i Veszprema. Pešić, koji je prije nekoliko dana dobio i poziv hrvatskog izbornika Slavka Goluže za nadolazeće oglede sa Slovačkom i Latvijom, ali i za Mediteranske igre koje slijede tik nakon toga, u Brestu će zamijeniti hrvatskog vratara Vladimira Božića koji se ovih dan rastao s bjeloruskom ekipom.

Drugo vrlo dobro pojačanje Meškova jest perspektivni lijevi vanjski igrač Poreča, 21-godišnji Miličević, koji se u dresu svojeg Poreča ove sezone također pokazao u dobrom svijetlu te je sa svojom sada već bivšom momčadi stigao do treće pozicije u hrvatskom prvenstvu, kao i finala Kupa Hrvatske. Mladi Miličević Bjelorusima se na vjernost obvezao na dvije godine, a upravo se oni nadaju kako će im biti jedno od boljih pojačanja za narednu sezonu.

Ususret novoj sezoni iz redova četvrtoplasirane ekipe Regionalne lige otišli su, pak, osim Božića i Henrik Knudsen, Valdas Novitskis, Vaidotas Grosas, kao i srpski rukometaš Miloš Kostadinović.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!