Tenis

Borna Ćorić i Ana Konjuh ipak bez finala Roland Garrosa

Branimir Korać, Vedran Babić • petak, 07.06.2013.
Borna Ćorić i Ana Konjuh ipak bez finala Roland Garrosa
Foto: EPA

Drugi put ove sezone Borna Ćorić zaustavljen je u polufinalu juniorskog Grand Slama. Nakon Australian Opena, korak do borbe za naslov zapeo je i na Roland Garrosu. U finale nije uspjela ući niti Ana Konjuh koja je iznimno naporna dva tjedna završila porazom od Antonije Lottner...

Jednog je Čileanca uspio izbaciti, ali ne i drugog.

Borna Ćorić u četvrtak je u četvrtfinalu porazio Guillerma Nuneza, no u petak je Nunezov nepostavljeni sunarodnjak Christian Garin bio jači. Slavio je 7:5, 6:2.

Meč je trajao jedan sat i 28 minuta. Ćorić je uglavnom bio podređen te je samo jednom uspio oduzeti servis svom suparniku. Garinu je to pošlo za rukom četiri puta. Ćorić je bio osmi nositelj juniorskog turnira.

Garinov uspjeh ne čudi previše, ove sezone je upisao nekoliko dobrih nastupa na Challengerima na zemljanoj podlozi, upisao nekoliko dobrih pobjeda te je jedan od najperspektivnijih južnoameričkih tenisača.

Na žalost po hrvatski tenis, niti Ana Konjuh nije uspjela ući u finale. Njemica Antonia Lottner slavila je s vrlo visokih 6:0, 6:1 za svega sat vremena igre.

Realno gledajući, Konjuh je upisala fenomenalan rezultat ulaskom u polufinale jer je ipak tjedan dana uoči juniorskog Roland Garrosa odradila čak osam mečeva u Mariboru, zatim je u Parizu bez ikakvog odmora igrala po dva meča dnevno nastupajući i u parovima.

Kako je imala problema s ramenom poslije osvajanja Australian Opena, izgubila je dosta sati treninga i u ovakvom nenormalnom ritmu igranja ostvarila je maksimum. Protivnica joj nije bila nimalo bezazlena, uostalom Lottner ju je već pobjeđivala, no unatoč ovom porazu Konjuh nema razloga za nezadovoljstvo.

Roland Garros, polufinale juniora:
Ćorić (Hrvatska, 8) - Garin (Čile) 5:7, 2:6

Roland Garros, polufinale juniorki:
Ana Konjuh (Hrvatska, 1) - Antonia Lottner (Njemaica, 5) 0:6, 1:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 21:13
    ito je veliki uspjeh-sretno im dalje u karijeri
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2013. u 18:25
    Bravo i za Bornu i za Anu za ovaj cijeli RG!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2013. u 14:21
    Čestitke, Ana! S obzirom na sve okolnosti, ovo je izniman rezultat. Sad se odmori pa u nove pobjede!
    Obrisan korisnik