Nogomet

Snodgrass: "Hrvatska nas je motivirala bahatim izjavama, ponos je bio u pitanju"

Sportnet • petak, 07.06.2013.
Snodgrass: "Hrvatska nas je motivirala bahatim izjavama, ponos je bio u pitanju"
Foto: Duje Bonačić

Dugo će u sjećanju hrvatskih navijača ostati maksimirski poraz od Škotske. Trebao je to biti tek rutinski odrađen posao protiv značajno oslabljenih i simpatičnih gostiju, a strijelac jedinog škotskog pogotka otkrio je nakon utakmice kako su upravo takve izjave s hrvatske strane poslužile kao motiv škotskim reprezentativcima.

Krilni napadač engleskog premierligaša Norwicha Robert Snodgrass u 26. minuti maksimirskog sraza Hrvatske i Škotske dao je naslutiti kako se neće sve odviti prema zacrtanom scenariju. Njegov je pogodak na kraju ostao jedini na utakmici, Škotima donio pobjedu i zadovoljštinu, a Hrvatima puno glavobolje.

Nakon utakmice Snodgrass je u razgovoru za BBC otkrio da njegovi suigrači nisu gubili vjeru i samopouzdanje, a motivaciju su crpili iz bahatih izjava s hrvatske strane.

"Bilo je puno omalovažavanja i bahatosti s hrvatske strane uoči utakmice i to smo iskoristili kao motiv više. Svatko od nas dao je 110 posto i zato smo i osvojili tri boda", rekao je Snodgrass.

"Došli smo ovamo vjerujući da nešto možemo učiniti. Puno je ponosa bilo u igri, izbornik je dao šansu i nekim novim momcima i presretni smo krajnjim rezultatom", dodao je škotski strijelac, uvjeren kako je rezultat mogao biti i uvjerljiviji u korist gostiju.

"Mislim da je Hrvatska vrlo dobra ekipa, osvojili smo tri boda, ali mislim da smo mogli postići još koji pogodak."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 10:55
    "...ali mislim da smo mogli postići još koji pogodak." hahahahaha :) i on za nekog kaze da je bahat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 08:26
    Cestitke Skotima.Sa toliko izostanaka pobjediti Hrvatsku u Zagrebu gdje je dosada samo jednom izgubila nije mala stvar.Dobro malo mi je smjesna ova izjava Snodgrassa da su mogli jos uvjerljivije slavit a onaj krumpir gol im je bio skoro jedini sut na gol ali dobro.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 07:01
    Svaka cast skotima i njihovim navijacima, primjer kako se igra i bodri reprezentacija, igraci su dali svoj maksimum uz postivanje trenerovih uputa.. Nasi nek se jos jednom pogledaju u ogledalo ujutro i zapitaju se jesu li dali sve od sebe!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 03:39
    Izgubili smo od objektivno,slabijeg od nas protivnika,koji je iskoristio tesku pogresku nase obrane,ALI mi(nasi igraci)nismo dali gol.Cestitke Skotima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 01:43
    Ne znam zašto se taj skromni igrač nije pohvalio kako je Pletikosi "sasvim slučajno" odvalio glavu kod gola. Poštenjačina.
    Obrisan korisnik