Rukomet

Četvorica Hrvata u selekciji zvijezda na oproštaju Carlosa Pereza u Veszpremu

Branimir Korać • subota, 08.06.2013.
Četvorica Hrvata u selekciji zvijezda na oproštaju Carlosa Pereza u Veszpremu
Foto: Dario Dodić

Od profesionalnog igranja rukometa u nedjelju će se oprostiti Kubanac koji je nosio dres i mađarske reprezentacije Carlos Perez. U reviji između Veszprema i selekcije zvijezda nastupit će i četvorica Hrvata za selekciju ostatka svijeta...

41-godišnji Kubanac Carlos Perez u nedjelju će završiti bogatu igračku karijeru. Dugogodišnji član Veszprema oprostit će se u utakmici između njegovog kluba i selekcije svijeta.

Jedan od najboljih igrača Veszprema u novijoj povijesti, čovjek koji je obilježio posljednjih 16 godina najjačeg mađarskog kluba odlučio je prekinuti karijeru iako su mu Mađari bili spremni produžiti suradnju.

Učinit će to u velikom stilu, oprostit će se u društvu velikih rukometnih zvijezda, a u selekciji svijeta naći će se i četvorica hrvatskih rukometaša.

Za ostatak svijeta nastupit će Arpad Šterbik, Carlos Ruesga, Rastko Stojković, Dejan Perić, Istvan Paszto, Roland Mikler, Rolando Urios Fonseca, Iker Romero, Denis Buntić, Uroš Zorman, Ivan Čupić, Momir Ilić, Ivano Balić, Marko Vujin, Gonzalo Carou te Zlatko Horvat.

Perez je cijelu karijeru proveo u dva kluba. Nakon što je došao s Kube, nosio je dres samo Veszprema i to od 1997. godine kada je stigao u naponu snage. Ubrzo je dobio i mađarsko državljanstvo te je na Europskom prvenstvu u Sloveniji debitirao za mađarsku reprezentaciju. Posljednje veliko individualno priznanje dobio je ne tako davno, 2001. godine kada je proglašen za najboljeg rukometaša Mađarske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!