Ostali sportovi

Lucija Zaninović slavila u Lausannei, Sumić i Zubčić na pobjedničkom postolju

Ivor Krapac • nedjelja, 09.06.2013.
Lucija Zaninović slavila u Lausannei, Sumić i Zubčić na pobjedničkom postolju
Foto: FaH

Hrvatske predstavnice istaknule su se dobrim rezultatima na jakom natjecanju Svjetskog kupa u taekwondou, održanom ovog vikenda u Lausannei. Najbolji rezultat u Švicarskoj ostvarila je Lucija Zaninović, pobjednica u svojoj kategoriji, do 49 kilograma...

Lucija Zaninović, vlasnica bronce s prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu, došla je do najsjajnijeg odličja u kategoriji do 49 kilograma na natjecanju Svjetskog kupa u taekwondou u Lausannei. 25-godišnja Splićanka je na putu do pobjede u Švicarskoj bila uspješna u svoja četiri nastupa, a u leđa su joj gledale Kineskinja Liping Liu, koja je osvojila srebro, te brončane Filipinka Nicole Abigail Cham i Peruanka Julissa Diez Canseco Verde.

Za dobre vijesti pobrinule su se još dvije članice hrvatske reprezentacije, Martina Zubčić i Marina Sumić.

Zubčić, brončana u kategoriji do 57 kilograma s Olimpijskih igara 2008. u Pekingu, došla je do trećeg mjesta u svojoj kategoriji i u Lausannei. Prvo mjesto pripalo je Turkinji Fatmi Saridogan, a drugo Šveđanki Nikiti Glasnovic, dok je, uz 24-godišnju Zagrepčanku, broncu na ovom natjecanju Svjetskog kupa uzela i Španjolka Marta Calvo.

Sumić je bila u akciji u kategoriji do 67 kilograma i također završila na trećem mjestu, na kojem se našla uz Njemicu Rabiju Guelec. U toj kategoriji slavila je Šveđanka Elin Johansson, a do srebra je došla Kineskinja Hua Zhang.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2013. u 00:59
    bravo macko
    Obrisan korisnik