Nogomet

Porto pronašao novog trenera, dolazi iz trećeplasiranog u prvenstvu

Ivor Krapac • ponedjeljak, 10.06.2013.
Porto pronašao novog trenera, dolazi iz trećeplasiranog u prvenstvu
Foto: EPA

Nedugo poslije osvajanja naslova u portugalskom prvenstvu i odlaska Vitora Pereire u saudijski Al-Ahli, Porto je pronašao novog trenera. Pereiru će naslijediti Paulo Fonseca, dosadašnji trener Pacos Ferreire...

U potrazi za novim naslovom u prvenstvu i što boljim rezultatom u ostalim natjecanjima, aktualni portugalski prvak Porto će u narednoj sezoni krenuti po pobjede i trofeje s novim čovjekom na klupi. Vitor Pereira napustio je klub i otišao u Saudijsku Arabiju, u Al-Ahli, a u ponedjeljak je objavljeno da će njegov nasljednik biti 40-godišnji Paulo Fonseca, koji napušta Pacos Ferreiru.

Fonseca je u svojem dosadašnjem klubu ostvario zapaženi rezultat u nedavno završenoj sezoni. Pacos Ferreira iznenadila je osvajanjem trećeg mjesta u prvenstvu, a poslije tog uspjeha, najznačajnijeg u klupskoj povijesti, u dolazećoj sezoni nastupit će u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Paulo Fonseca će, međutim, u tom natjecanju voditi Porto, a kako govori ugovor, u svojem novom klubu trebao bi ostati dvije godine.

"Izuzetno sam motiviran u potrazi za nastavkom Portove uspješne serije", kazao je Fonseca za portugalsku javnu televiziju po dolasku u klub koji je osvojio 14 od posljednjih 20 naslova prvaka: "Volim kada moje momčadi imaju ravnotežu i kada dominiraju u posjedu lopte. To mora biti Portova realnost."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2013. u 23:12
    uvijek imaju dobre trenere i odličnu momčad
    Obrisan korisnik