Košarka

Zoran Planinić napustio Himki, jako ime na tržištu igrača

Branimir Korać • utorak, 11.06.2013.
Zoran Planinić napustio Himki, jako ime na tržištu igrača
Foto: EPA

Kao što se i očekivalo, Zoran Planinić završio je svoj put u Himkiju. Hrvatskom razigravaču istekao je ugovor s ruskim klubom i potražit će novu sredinu...

Već duže vrijeme je izvjesno da će Zoran Planinić sljedeće sezone igrati u novom dresu. Planiniću je završila ugovorna obaveza s Himkijem i napušta klub kao slobodan igrač.

Iz Himkija nisu skrivali da će Planinić napustiti klub, zbog financijskih problema budžet za sljedeću sezonu bit će značajno manji i nositelji igre među kojima je i Planinić, traže novu sredinu.

Predsjednik Himkija najavio je ne tako davno ovakav rasplet rekavši da će osim Planinića klub vjerojatno zbog nemogućnosti održavanja njihovih ugovora napustiti i Paul Davis i Krešimir Lončar.

Sva trojica igrača već imaju ponude drugih klubova, Planinićevo ime vezalo se uz brojne klubove još od zimus kada je postalo jasno da Himki više neće moći pratiti ugovorne obaveze glavnih igrača. Međutim, hrvatski internacionalac je odlučio ostati do kraja sezone, pomoći klubu te se sada tek oprostio od Himkija.

Već ranije je klub službeno napustio iz istih razloga i Matt Nielsen, a očekuje se i dodatni egzodus igrača narednih tjedana.

Od onih koji ostaju, siguran je Jegor Vjalcev koji je potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 14:11
    Planinić je NAJBOLJI play kojeg je Hrvatska imala poslijednjih 20ak godina...i u Netsima bi opet mogao igrati. Strašan igrač.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 09:28
    Čini mi se da mali Šarić ima tu crtu u sebi. Mislim da igra iz sportskih motiva. Naravno igra se i za lovu... Za malog Hezonju neznam. Nadam se da ovo preskakanje svjetskog prvenstva nema veze sa "Španjolcima". Nadam se da neće krenuti stopama Mirotića. A Planiniću sretno sa ugovorom !! Malo je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 00:27
    Živimo u dosta zahtjevnom vremenu. Mislim na ovim našim prostorima. Hrvatskim. Nema uzora. Nema morala u društvu, a na žalost niti u sportu. Eto ovih dana se navršilo 20 godina otkada je prestalo kucati srce najvećeg uzora među hrvatskim sportašima - svih vemena - Dražena Petrovića. I nije on bio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2013. u 22:51
    nema para Cibona za njega!
    Obrisan korisnik
  • robbaron11.06.2013. u 22:30
    Ne znam dal bi bilo super, jer svi mi znamo koja je bila boljka i najveća greška Cibone u prošlosti. Planinić i Lončar su daleko izvan Ciboninih mogučnosti. Ovo bude zanimljivo ljeto, kaj se Cibone tiče i ja se nadam da bude dobrih akvizicija.
    robbaron