Košarka

Smjena igrača u moskovskom CSKA: stigao Jeremy Pargo, otišao Anton Ponkrašov

Branimir Korać • utorak, 11.06.2013.
Smjena igrača u moskovskom CSKA: stigao Jeremy Pargo, otišao Anton Ponkrašov
Foto: EPA

Moskovski CSKA krenuo je u posao slaganja momčadi za sljedeću sezonu i to preslagivanjem na poziciji bekova. Klub je napustio Anton Ponkrašov, a novi igrač CSKA je Amerikanac Jeremy Pargo...

Moskovljani su dobili novog razigravača u Jeremyju Pargu, a klub je napustio Anton Ponkrašov.

S Pargom su se razgovori vodili duže vrijeme, CSKA je bio zainteresiran za njegove usluge još od kraja regularnog dijela NBA sezone, a sada je konačni dogovor i postignut.

Pargo je dogovorio s Moskovljanima potpis dvogodišnjeg ugovora, a on će uslijediti nakon što se obave uobičajeni liječnički pregledi u narednih nekoliko dana.

"Nama je bilo ključno da se pojačamo upravo na poziciji razigravača, a Pargo je bio najbolje što se nudilo na tržištu igrača. Već je dokazan u europskoj košarci, a protekle dvije sezone igrao je značajnu ulogu i u NBA ligi", rekao je predsjednik CSKA Andrej Vatutin, a Ettore Messina je dodao: "Jako sam sretan što je Jeremy došao k nama. Tijekom proteklih sezona pokazao je snagu svojeg karaktera i svoj talent. Definitivno će nam biti od velike pomoći svojim odlikama vođe, čvrstinom u igri i odličnoj pick & roll igri."

Pargo je u Europi nosio dres Hapoela, a zatim i Maccabija. Nakon toga je otišao u NBA ligu gdje je nastupao u dresu Memphisa, Clevelanda i Philadelphije te je prosječno ubacivao 4.7 poena uz 1.8 asistenciju po susretu.

Istovremeno klub je napustio Anton Ponkrašov koji je kako je sezona više odmicala, sve manje igrao. Ponkrašov je imao vrlo dobar ulazak u sezonu, međutim kasnije je igrao sve manje te je nakon četiri sezone završio svoju odiseju u moskovskom velikanu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 13:10
    Ne možeš ni približno pretpostaviti tko će biti prvak Eurolige sve dok se igra final four pa najbitnije utakmice sezone budu odlučene po tome tko je bolje šuterski raspoložen, kome se posloži bolji bioritam i tko ima više sreće jednu večer. Kad bi se igrao play off do kraja sve bi bilo puno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 09:35
    Dovođenje Parga znači doviđenja Teodosiću. Talentiran igrač koji redovno izgori na bitnim utakmicama. Žali bože talenta kad je glava u problemima.
    Obrisan korisnik
  • robbaron12.06.2013. u 00:20
    pargo je igračina, a cska je uvijek favorit
    robbaron
  • loozer11.06.2013. u 21:08
    Spominje se da CSKA jedva čeka riješiti se teodosića kojeg želi Barca, isto tako jacksona kojeg želi maccabi, a tu dvojicu bi zamjenili Planinić i Spanoulis...Cska je dosad sve ključne tekme gubio baš radi teodosića, tako da ako se njega riješe vjerovatno će nagodinu uz real biti glavni favoriti za... [više na forumu]
    loozer
  • Obrisan korisnik11.06.2013. u 20:42
    Ako nisu lani osvojili EL s Kirilenkom, neće ni u dogledno vrijeme koga god doveli.
    Obrisan korisnik