Košarka

Barcelona preokretom do pobjede u Madridu i izjednačenja u finalnoj seriji

Branimir Korać • utorak, 11.06.2013.
Barcelona preokretom do pobjede u Madridu i izjednačenja u finalnoj seriji
Foto: EPA

Košarkaši Barcelone poravnali su u finalnoj seriji protiv madridskog Reala na 1-1. Kao što se Real vratio iz teške situacije u prvoj utakmici, tako je i Barcelona u drugoj utakmici te je na kraju tijesno slavila 72:71...

I druga utakmica finala španjolskog prvenstva opravdala je očekivanja što se tiče neizvjesnosti. Podosta nekarakterističnih pogrešaka na obje strane donekle je utjecalo na ukupnu sliku kvalitete igre, međutim teško je na kraju biti nezadovoljan viđenim.

Kao što je kontroverzna odluka obilježila kraj prve utakmice kada nije suđen prekršaj nad Victorom Sadom, tako se i u drugom susretu na kraju dogodila dvojbena situacija o kojoj će biti dosta riječi. Naime, posljednji šut na koš imao je Jaycee Carroll koji je uhvatio skok u napadu, nije pogodio, ali čini se kako je i tu bilo dodira po ruci te elemenata za prekršaj.

Međutim, suci su ostali nijemi, završilo je 72:71 za Barcelonu koja je gotovo cijelim tijekom susreta bila u rezultatskom zaostatku da bi u posljednjoj četvrtini stigla do preokreta.

Real je od početka bio u boljem ritmu i prvi put se značajnije odvojio sredinom druge četvrtine kada je otišao na plus osam. Prednost je bez većih problema održavao do poluvremena i s 36:26 dočekao je drugih 20 minuta.

U drugom poluvremenu Barcelona se vratila smanjivši na dva poena zaostatka, ali već krajem treće dionice Real je imao najviših plus 14, puno konkretniju i bolju igru te se činilo da će Barcelona doživjeti i drugi poraz.

Međutim domaćin je u posljednjoj dionici ušao u krizu i dozvolio Barceloni seriju 11:2 za potpuno hvatanje priključka.

U završnici je neizvjesnost bila na vrhuncu, prvo je Mirotić ubacio tricu preko ruke iz teške pozicije za 71:67 da bi na drugoj strani odmah uzvratio CJ Wallace.

Nakon što Real nije iskoristio svoj napad, Oleson je osam sekundi prije kraja ubacio dva slobodna bacanja da bi u posljednjoj akciji na drugoj strani neprecizni bili i Sergio Rodriguez i Jaycee Carroll.

Barcelonu su predvodili Juan Carlos Navarro s 19 poena (6/12) i pet asistencija te Brad Oleson s 14 poena (4/6). Ante Tomić je za 26 minuta ubacio osam poena (3/7 za dva, 2/2 slobodna) uz pet skokova. Kod Reala Felipe Reyes je upisao 13 poena (5/8) i šest skokova, Rudy Fernandez 11 poena (4/8) i deset skokova, a Nikola Mirotić deset poena (4/10). Dontaye Draper je dobio deset minuta te ubacio tri poena (0/1 za dva, 1/1 za tri).

Liga Endesa, doigravanje

finale

Real Madrid76:72Barcelona
Real Madrid71:72Barcelona
Barcelona72:84Real Madrid
Barcelona73:62Real Madrid
Real Madrid79:71Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 23:53
    nisam gledao drugu ali koliko čitam suci vratili Barci ono što joj maznuli u prvoj. super je košarka ali samo dok suci ne krenu divljati...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 14:28
    Pravi El klasiko-imamo za loga drukati jer tamo je i naša vrlo važna karika-naprijed Ante Tomić
    Obrisan korisnik
  • eviv12.06.2013. u 09:06
    Strašna utakmica, ne toliko čak napadački, više što se tiče obrane i taktike s obe strane. Obe ekipe su imale po nekoliko rupa u igri tokom utakmice. Iznenadila me totalno loša reakcija Reala na zonu Barce do 5 vezanih poena Mirotića, iako se mora priznati da je Barca odigrala strašnu obranu cijelu... [više na forumu]
    eviv
  • narada10812.06.2013. u 00:34
    U engleskom sportskom riječniku ima izraz " to come out of prison", tj. „doći iz zatvora" za situaciju u kojoj sportaš ili ekipa se uspije osloboditi pritiska protivnika i napraviti preokret. Boga mi, ovi Katalanci večeras nisu došli nit iz običnog zatvora, niti iz Alcatraza, oni već... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 00:10
    opet ce Barca osvojiti prvenstvo..biti ce 3 1 na kraju za Barcu
    Obrisan korisnik