Zimski sportovi

Medveščak najavio predsezonu: prvo okupljanje krajem srpnja, prva KHL utakmica 6. rujna

Sportnet • srijeda, 12.06.2013.
Medveščak najavio predsezonu: prvo okupljanje krajem srpnja, prva KHL utakmica 6. rujna
Foto: Davor Sajko

KHL Medveščak Zagreb počeo je s popunjavanjem rostera za premijernu KHL sezonu, a ovih je dana finaliziran i plan predsezone. Momčad će se u Zagrebu okupiti krajem srpnja, dok će s pripremama za 2013./2014. krenuti početkom kolovoza.

Prvih nekoliko dana u predsezoni Medvjedi će trenirati u Zagrebu, a od 5. do 17. kolovoza u trening kampu u Mariboru. Naime, mariborsku Ledenu dvoranu Tabor za svoje trening kamp u istom periodu odabrali su i KHL klubovi Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda i Vitjaz Čehov.

"Razmotrili smo sve opcije koje nam se nude kao mogućnosti predsezonskog trening kampa s ledenom površinom i odlučili se za Maribor iz nekoliko bitnih razloga: mišljenja i preporuka KHL lige, blizina Zagrebu, kvaliteta ponude u pogledu sporta i smještaja, sudjelovanje drugih hokejskih momčadi s kojima planiramo odigrati i pripremne utakmice. Sada nam preostaje s ligom i klubovima koji sudjeluju u kampu definirati detalje oko rasporeda treninga, vremena utakmica i hoće li se KHL klubovi i KHL liga složiti da utakmice budu odigrane pred navijačima. U Mariboru ćemo odigrati i jednu pripremnu utakmicu s ljubljanskom Telemach Olimpijom", najavio je predsezonski sportski raspored Markoantonio Belinić, Medveščakov direktor hokejskih operacija.

Nakon priprema u Mariboru, Medvjedi će se vratiti u Zagreb na pripreme, ali će već nakon desetak dana krenuti put Švicarske gdje ih 23. i 24. očekuje mađunarodni hokejski turnir "Biasca Turnir". Na turniru u Biasci Medvjedi će snage odmjeriti s kazahstanskom momčadi Sary-Arka Karagandom, koja se natječe u VHL-u i, ovisno o plasmanu u prvoj utakmici, sa švicarskim prvoligašem Ambri-Piottom ili KHL momčadi Metallurgom iz Magnitogorska.

Posljednju pripremnu utakmicu Medvjedi će odigrati 30. kolovoza u Grazu s Graz 99ersima, momčadi s kojom su se protekle četiri sezone natjecali u Erste Bank hokejskoj ligi.

Prvu KHL utakmicu u Ledenoj dvorani Doma sportova u 2013./2014. sezoni Medvjedi bi trebali odigrati već 6. rujna. Vrijeme igranja utakmice, protivnik i cijena ulaznica bit će poznati uskoro, nakon što KHL liga usuglasi i odobri sve detalje i planove vezane uz raspored utakmica u sezoni.

RASPORED PRIPREMNIH UTAKMICA (preliminarni datumi)
Napomena: vrijeme utakmica, lokacije i informacija jesu li pripremne utakmice u sklopu trening kampa u Mariboru otvorene za javnost bit će objavljene tijekom srpnja!

06.08. (Maribor) KHL Medveščak - Torpedo Nižnji Novgorod
08.08. (Maribor) KHL Medveščak - Telemach Olimpija Ljubljana
11.08. (Maribor) KHL Medveščak - Vitjaz Čehov
23.08. (Biasca) KHL Medveščak - Sary-Arka Karaganda (Biasca turnir)
24.08. (Biasca) KHL Medveščak - Ambri Piotta / Metallurg Magnitogorsk
30.08. (Graz) KHL Medveščak Zagreb - Moser Medical Graz 99ers

(informacije o vremenu igranja utakmice i cijeni ulaznica bit će objavljene tijekom srpnja!)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 20:48
    neka je sa srećom
    Obrisan korisnik
  • ivos12.06.2013. u 14:31
    @danko007 ne vjerujem da će HRT išta prenositi, ali zato hoće Sportklub
    ivos
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 12:41
    Znači ništa od prijateljske sa KAC-om .
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 12:37
    kaj je sa Ferdom Spajicem ove godine?
    Obrisan korisnik