Tenis

Marin Čilić lako preko Ivana Dodiga u treće kolo Queen'sa

Jelena Bagarić • srijeda, 12.06.2013.
Marin Čilić lako preko Ivana Dodiga u treće kolo Queen'sa
Foto: EPA

Samo 62 minute bile su potrebne najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću da slomi otpor svog sunarodnjaka Ivana Dodiga. U dva čista seta Čilić je slavio te osigurao nastup u trećem kolu Queen'sa, na turniru na kojem brani naslov pobjednika.

U četvrtom susretu dvojice najbolje rangiranih hrvatskih tenisača slavio je Marin Čilić rezultatom 6:3, 6:4. U zadnjem susretu slavio je Ivan Dodig, ali na zemljanom terenu u Münchenu. Ovom je pobjedom 12. igrač svijeta poravnao score u međusobnim susretima ovih dvaju tenisača.

Već na startu prvog seta Marin Čilić pokazivao je znakove dobre igre. Nakon što su obojica zadržali svoje servise u prvim gemovima, Čilić kod rezultata 2:1 i 30:40 koristi svoju prvu break loptu i polako usmjerava igru u svom smjeru. U nastavku obojica uspijevaju zadržati svoje servise. Ipak, Čilić je kod 5:2 imao dvije set lopte na Dodigov servis, no nije ih uspio iskoristiti. Tek na svom servisu 12. igrač svijeta iskorištava treću set loptu za osvajanje prvog seta.

U nastavku meča niti jedan od tenisača nije dominirao na servisu. Obojica su se dosta mučili, ali su uspijevali zadržati svoj servis. I tako je bilo do rezultata 3:3 kada Marin Čilić koristi jednu jedinu break loptu koju je izborio u drugom setu. S rezultatom 5:4 i vlastitim servisom najbolji hrvatski tenisač lako je došao do pobjede.

U idućem kolu Marina Čilića očekuje susret s boljim iz meča Juliena Benneteaua i Feliciana Lopeza.

ATP London, 2. kolo:
M. Čilić (Hrvatska, 5) - I. Dodig (Hrvatska) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.06.2013. u 18:55
    sta je danas sportnet? Cilic odavno dobio Lopeza, ali nema vijest o tome ili izvjestaj??
    narada108
  • Obrisan korisnik12.06.2013. u 20:01
    A je li,prije dva dana je Dodig bio apsolutni favorit a sad nije ozbiljan protivnik...izgleda da se teniski fanovi okreću kako vjetar puše...drago mi je zbog Čilićeve pobjede jer će mu to dati određenu dozu samopouzdanja,ali naravno da mi je žao Dodiga i kad god neki naš tenisač izgubi,šteta što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • teniosac12.06.2013. u 19:12
    počekajmo prvog ozbiljnijeg protivnika,onda ćemo pričati koliko mu ove sezone leži trava...
    teniosac
  • litleben12.06.2013. u 17:55
    Moram priznati, da nisam očekivao ovako laganu pobjedu Čilića. Što više tipovao sam na Dodiga. Čestitke Marinu.
    litleben