Tenis

Tomljanović namučila prvu nositeljicu Birminghama, ali ipak izgubila u tijesnom trećem setu

Vedran Babić • srijeda, 12.06.2013.
Tomljanović namučila prvu nositeljicu Birminghama, ali ipak izgubila u tijesnom trećem setu
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović zaustavljena je u drugom kolu WTA turnira u Birminghamu na travnatoj podlozi. Bolja je od nje u tri izjednačena seta bila prva nositeljica Kirsten Flipkens...

Nakon ukupno tri pobjede u Birminghamu (dvije u kvalifikacijama i jedne u glavnom turniru), Ajla Tomljanović doživjela je poraz. U drugom je kolu s 4:6, 6:4, 7:5 izgubila od Kirsten Flipkens, 20. tenisačice svijeta i prve nositeljice turnira.

Na putu do svog najboljeg rezultata na WTA Touru, u Miamiju ove godine (osmina finala), Tomljanović je od Flipkens izgubila nakon osvajanja prvog seta. U Birminghamu se priča ponovila.

Ajla je osvojila prvi set realiziravši obje break lopte koje je imala (Flipkens je iskoristila jednu od dvije), a u drugom je Flipkens uzvratila na identičan način.

U izjednačenom trećem setu Tomljanović je prva bila u problemima. Kod 1:2 izvukla je break loptu. Belgijka je zaprijetila i kod 4:3 i tada je stigla do breaka. Tomljanović je kod 0-40 anulirala prve dvije šanse, ali ne i treću.

Na servisu za meč Flipkens je napravila dvije dvostruke pogreške i pomogla hrvatskoj tenisačici da se vrati u susret. Tomljanović je iskoristila te poklone i nedugo zatim izjednačila na 5:5.

U sljedećem gemu Flipkens je na svom servisu prokockala 40-0. Tomljanović je imala dvije prilike za break, ali nije iskoristila ni jednu. Bio je to presudan trenutak - u idućem gemu Flipkens je zadala konačan udarac svojoj suparnici za pobjedu poslije jednog sata i 53 minute igre.

WTA Birmingham, 2. kolo:
Tomljanović (Hrvatska, Q) - Flipkens (Belgija, 1) 6:4, 4:6, 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2013. u 20:54
    To kaj naše tenisačice mogu izgubiti to nije normalno uvijek imaju brejk prednosti i uvijek izgube set i na kraju meč a mi gledatelji se samo bezveze živciramo radi toga!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 21:30
    b4ravo bitno da je pokazala kapacitet i svoje vrijednosti
    Obrisan korisnik
  • teniosac12.06.2013. u 22:01
    šteta,imala je dvije prilike za brejk na drugi servis Flipkens kod 5-5 u trećem
    teniosac