Rukomet

Cadenas debitirao sjajnom pobjedom Španjolaca nad Portugalom

Zvonka Keliš • četvrtak, 13.06.2013.
Cadenas debitirao sjajnom pobjedom Španjolaca nad Portugalom
Foto: EPA

Aktualni prvaci svijeta nastavili su s vrlo dobrim predstavama u sklopu kvalifikacija za Euro u Danskoj te su uvjerljivom pobjedom nad Portugalom potvrdili prvo mjesto u skupini 1, ali i učinili debi novog izbornika Manola Cadenasa uistinu sjajnim.

Španjolska rukometna reprezentacija u pretposljednjem je ogledu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se početkom sljedeće godine održati u Danskoj, bez imalo problema svladala momčad Portugala čime je potvrdila svoju vodeću poziciju u kvalifikacijskoj skupini 1.

Gostujućim slavljem sa sedam pogodaka razlike Španjolci su tako priredili sjajan start novog izbornika Manola Cadenasa na klupi aktualnog svjetskog prvaka te se sada mirno mogu okrenuti i onom posljednjem dvoboju u sklopu kvalifikacija za europsku smotru, a koji je, pak, na rasporedu ove nedjelje. Hispanosi će naime, na svom terenu ugostili Švicarce koji se trenutno nalaze na posljednjem mjestu u skupini.

A najbolji su...

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Raul Entrerrios sa sedam postignutih pogodaka, a njih pet dodao je Jorge Maqueda, dok su najbolji kod Portugala bili Pedro Solha i Pedro Spinola s po pet golova.

Iako se u prvom dijelu ogleda španjolski sastav ponešto mučio s Portugalcima i njihovom agresivnom 3-2-1 obranom, u nastavku je pokazao sve ono najbolje što znat je svog suparnika natjerao na brojne pogreške, u potpunosti ga je zaustavio te je sebi priskrbio uvjerljivu pobjedu 30:23.

Poveo je domaćin ovoga susreta 4:2 na samome startu , no Cadenasovi momci ubrzo slažu svoje redove te nakon minute predaha ubacuju u brzinu više za izjednačenje 6:6 sredinom prvoga dijela. Popravili su Španjolci kako svoju igru u napadu tako i onu u obrani te su predvođeni prije svega Raulom Entrerriosom vrlo brzo stigli i do prvog vodstva 8:7 koje potom raste i na 10:8. Koncentrirana obrana gostiju tada je Juaninu Garciji, povratniku u reprezentativne redove, omogućila i nekoliko brzih i laganih pogodaka iz kontre i Španjolci već imaju +3 (12:9) da bi se na predah ipak išlo s gostujućim vodstvom 14:12.

Sjajan mlađi brat Entrerrios ni u nastavku ne posustaje pa tako svoju momčad predvodi i do sigurnijih 20:15, a momčad koja je ponovno nalikovala na onu koja je početkom godine stigla do svjetskog naslova samo je zasluženo gradila svoju prednost. Probudio se tada i Jose Manuel Sierra među vratnicama, kao i Jorge Maqueda koji u drugome dijelu postiže četiri pogotka i Hispanosi ubrzo imaju i +7 (27:20). Sačuvali su do sama kraja Cadenasovi igrači stečenu prednost te su tako upisali i petu pobjedu u sklopu kvalifikacija čime su osigurali stopostotan učinak te potvrdili prvu poziciju u skupini 1.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Danskoj 2014.:
Skupina 1, 5. kolo:
Portugal - Španjolska 23:30 (12:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!