Rukomet

Atletico de Madrid doveo Malumbresa kao pomoć Hombradosu među vratnicama

Zvonka Keliš • četvrtak, 13.06.2013.
Atletico de Madrid doveo Malumbresa kao pomoć Hombradosu među vratnicama
Foto: Mihaela Bradovski

Atletico de Madrid ovoga je tjedna doveo i svoje šesto pojačanje za nadolazeću sezonu u koju kreće s nešto skromnijim sastavom no inače. Naime, nakon dolaska Alexa Dujšebajeva te Alonsa, Rodrigueza i Vala, vrijeme je bilo i za novog srednjeg vanjskog igrača, Victora Viga, te vratara Inakija Malumbresa.

Španjolski viceprvak uslijed ne baš sjajne financijske situacije u španjolskom rukometu i Ligi Asobal okrenuo se novoj sezoni za koju je među svoje vratnice doveo sada već bivšeg igrača Ademar Leona Inakija Malumbresa.

Iskusni 38-godišnji španjolski vratar, pravi veteran ovoga sporta, u redove crveno-bijelih stigao je na narednih godinu dana te će tako nakon vrlo dobre sezone i predstava u redovima Ademara u Atleticu biti prava pomoć još jednoj vratarskoj legendi, Jose Javieru Hombradosu.

Malumbres koji je specijalist za zicere i sedmerce, već dugi niz godina brani boje klubova Lige Asobal pa je tako stao među vratnice Arratea, Aragona te posljednjih godinu dana i Ademar Leona gdje je vratarsku minutažu dijelio s Hrvatom Matejom Ašaninom.

Momčad Talanta Dujšebajeva u kojoj se još ne zna sudbina, točnije, ostanak ili odlazak dvojice Hrvata Ivana Balića i Jakova Gojuna, tako je dovela i šesto pojačanje ovoga ljeta, naime, proteklog je tjedna u Madrid stigao i 29-godišnji Victor Vigo.

Srednji vanjski španjolski rukometaš iza sebe ima vrlo dobru sezonu u Zaragozi gdje je momčad Aragona predvodio do velikih slavlja zajedno s još jednim pojačanjem Atletica, Alexom Dujšebajevim. Vigo je u dresu Aragona postigao 119 pogodaka, a prije toga igrao je i za Naturhouse La Rioju i Antequeru.

Nakon Alexa Dujšebajeva, Victora Alonsa, Pedra Rodrigueza, Alberta Vala, Inaki Malumbres i Victor Vigo nove su, ali iskusne nade momčadi Atletica koja u novoj sezoni i dalje ima iste ciljeve, ali s podosta skromnijom ekipom koja će se ipak bazirati na jakim snaga poput Julena Aguinagaldeai Joana Canellasa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!