Tenis

Mirjana Lučić-Baroni pokleknula u završnici trećeg seta u trećem kolu Birminghama

Branimir Korać • četvrtak, 13.06.2013.
Mirjana Lučić-Baroni pokleknula u završnici trećeg seta u trećem kolu Birminghama
Foto: Jurica Rako

Mirjana Lučić-Baroni nije se pridružila Donni Vekić u četvrtfinalu turnira u Birminghamu. Lučić-Baroni je poražena u trećem kolu u susretu protiv Njemice Sabine Lisicki u tri seta...

Treće kolo u Birminghamu bilo je kobno za Mirjanu Lučić-Baroni. Hrvatska tenisačica je odigrala posve ravnopravan meč protiv pete nositeljice Sabine Lisicki, međutim nije uspjela doći do pobjede.

Lisicki je pitanje prolaza riješila u samoj završnici trećeg seta kada je Lučić-Baroni na svom servisu dozvolila Njemici prvu meč loptu koju je ova odmah i iskoristila.

U prvom setu igračice su držale svoj servis bez ikakvih problema do same završnice kada je Lisicki stigla do dvije break, a ujedno i set lopte, te je sa 7:5 uzela prvi set.

Nije to pokolebalo Lučić-Baroni koja je u drugom setu unatoč svega 39 posto ubačaja prvog servisa bila nadmoćna i s dva breaka stigla do seta. Prvi je stigao odmah u prvom setu da bi kod 2:1 Mirjana spasila jednu break loptu, ali i odmah zatim još jednom uzela Njemici servis te lakoćom dovršila posao.

Sa 6:2 je uzela drugi set te puna samopouzdanja ušla u treći.

Činilo se kako je Njemica potpuno ispala iz ritma, Lučić-Baroni je to iskoristila da bi otvorila set breakom, ali odmah nakon toga Lisicki uzvraća istom mjerom i ne samo da poravnava na 1:1 već se i psihički potpuno vraća u meč.

Lučić-Baroni je imala prilike steći prednost kod 3:3 i 4:4 kada je propuštala break lopte, a ono što ona nije uspjela, uspjela je Njemica. Kod 5:4 je izborila prvu meč loptu u susretu, odmah ju je realizirala i plasirala se u četvrtfinale.

Lisicki će u četvrtfinalu igrati protiv američke kvalifikantice Alison Riske.

WTA Birmingham, treće kolo:
Sabine Lisicki (Njemačka, 5) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 7:5, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac14.06.2013. u 15:42
    malo je falilo
    teniosac
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 23:03
    Steta zbog ovog poraza... Prosetala bi se kraj ove njemice pa bi svasta bilo moguce. Vec par puta ove sezone Mikici malo fali da ostvari pravi rezultat i uzme nesto ozbiljnije pineze
    Obrisan korisnik