Košarka

Wade: "Ne osjećam se kao 2006., ali osjećaj je bio dobar"

Ivor Krapac • petak, 14.06.2013.
Wade: "Ne osjećam se kao 2006., ali osjećaj je bio dobar"
Foto: EPA

Mučeći se s ozljedom koljena, Dwyane Wade na ovosezonskom putu Miami Heata u NBA doigravanju nije bio na svojoj uobičajenoj razini, ali sve probleme gurnuo je u drugi plan barem na jednu večer. Agresivan u napadu tijekom cijele utakmice, Wade je svojim učinkom pomogao Heatu da dođe do gostujuće pobjede i poravnanja u ogledu sa San Antonio Spursima u NBA finalu...

Sa samo dvije utakmice u kojima je otišao do 21 poena i nizom skromnijih nastupa, Dwyane Wade nije bio pravi na ovosezonskom putu Miami Heata do finala NBA lige, a nije blistao ni u prva tri susreta finalne serije protiv San Antonio Spursa. No, i to se promijenilo u noći s četvrtka na petak po našem vremenu, u četvrtoj utakmici, odigranoj u San Antoniju. Wade se istaknuo s 32 poena, po šest skokova i osvojenih lopti i četiri asistencije, na putu njegove momčadi do pobjede sa 109:93 i poravnanja na 2-2 u finalu.

Tony Parker o Wadeu: "Bila je ovo njegova najbolja utakmica u doigravanju. Šutirao je jako dobro, to sjajni igrači rade - pojave se u velikim utakmicama. To mu je uspjelo, bio je sjajan."

Osim statističkog učinka, i Wadeov dojam bio je puno bolji. S puno ulazaka u reket, konstantno je predstavljao prijetnju za obranu Spursa, a završio je s vrlo kvalitetnih 14/25 iz igre.

"Ne osjećam se kao 2006., ali osjećaj je bio dobar", opisao je Wade pred novinarima nakon utakmice, prisjećajući se sjajnih izdanja na putu do naslova prije sedam godina: "Znao sam da je sve u redu kada sam prebacio loptu preko glave suparničkog igrača i zakucao u kontri. Tada kao da sam se vratio u prošlost."

"Dobar je osjećaj imati ovakvu predstavu u ovoj utakmici, kada nam je pobjeda jako trebala. Da smo pali u zaostatak od 3-1, bilo bi teško izvući se iz takve 'rupe'", dodao je Wade, na kojem se ovog puta nije osjetilo da ima problema s bolnim koljenom, ali ni ozljedom prepona, koja ga je, kako se učinilo, pogodila poslije jednog neugodnog doskoka, zbog čega je nakratko morao iz igre.

Chris Bosh: "Nećemo ostaviti LeBrona 'na otoku'. Nikada nije sam, na parketu smo s njim."

"Sve je bilo u tome da ja, Chris i LeBron izađemo na parket i vodimo momčad do pobjede", nastavio je godinama glavni adut Heata, spominjući učinak Chrisa Bosha i LeBrona Jamesa: "Pričali smo o tome da moramo ostaviti svoj trag u ovoj utakmici, nekako, na bilo koji način."

Ispalo je kako su se u Heatu i nadali, a među pohvalama za Wadeovu predstavu, bila je i ona trenera Erika Spoelstre. "Wadeov učinak na parketu bio je vidljiv od početka utakmice", istaknuo je Spoelstra: "Šest osvojenih lopti, kao i lopte koje je odbio, aktivnost u blizini koša kada je ondje bio - očito je da imamo puno više raznovrsnosti kada igrači na krilima pokriju toliko puno prostora."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 09:27
    Strašnu utakmicu je odigrao Wade. Ma i Bosh. To su veliki igrači. Kad smo ih poslije 3. utakmice prekrižili, oni se vrate najbolji. San Antonio mi je draži ali ova serija je čudna. Svaka utakmica je drugačija priča.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2013. u 16:30
    Nekak mi se čini da ove ostale boli ona stvar da li ih se hvali i spominje ili ne... Ako osvoje, bit će im to druga titula u nizu (neki bi guze dali za jednu), a ako Heat osvoji i nastave ovim tempom, jednog dana će moći reći da su bili dio dinastije... Ne sjećam se da su i Bullsi onomad nešto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2013. u 15:51
    Upravo to sam i ja mislio reci, timski duh mi pada, a duh velike trojke se dize a svi znaju da to nije dovoljno za titulu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2013. u 14:39
    ja bi se na mjestu ostalih igrača Miami osječal zapostavljenim,pa ne igraju sam oni trojica,daj bar u jednoj izjavi pohvali cijelu ekipu,cijelo vrijeme ova trojka međusobno hvale jedni druge,a o ostalim igračima ni riječi,to nije timski rad
    Obrisan korisnik