Košarka

Real dobio novu bitku i vratio prednost domaćeg parketa

Branimir Korać • subota, 15.06.2013.
Real dobio novu bitku i vratio prednost domaćeg parketa
Foto: EPA

Barcelona nije uspjela kapitalizirati pobjedu u drugoj utakmici finala španjolskog prvenstva s gostujućeg terena u Madridu. Real je bio bolji u Barceloni s 84:72 te je tako poveo 2-1 u seriji i vratio prednost domaćeg parketa...

Madridski Real na najbolji način uzvratio je Barceloni za šokantan poraz u drugom susretu u Madridu. Barcelona je tamo uspjela preokrenuti utakmicu u kojoj je Real držao pobjedu u rukama i tako je stigla do mogućnosti da s dvije pobjede na svom parketu uzme naslov prvaka.

No kako je Barcelona bila u sličnoj situaciji u četvrtfinalu Eurolige kada je Panathinaikos slavio na njezinom parketu i morala je hvatati zaostatak, tako je sada bio i Real. Razlika je u tome što je Panathinaikos uspio dobiti treću utakmicu i doći do meč lopte, a ovdje je Real odmah vratio prednost na svoju stranu.

Za razliku od prve dvije utakmice, treća nije donijela velika uzbuđenja u završnici. Otkako je preuzeo vodstvo krajem treće četvrtine, Real je potpuno kontrolirao utakmicu i Barcelona nije imala pravu šansu za povratak.

Ne samo u završnici, većim dijelom susreta gosti su kontrolirali situaciju na parketu, no unatoč tome Barcelona je uspjela dvije minute prije kraja treće četvrtine povesti s 48:47. Kratkog vijeka je bila ta prednost, uslijedio je dobro razdoblje u igri gostiju koji su se ponovno odvojili.

Barcelona je posljednji put tri minute prije kraja susreta bila na uhvatljivih minus četiri nakon što je tricu ubacio Juan Carlos Navarro, međutim odmah je na drugoj strani uzvratio Nikola Mirotić da bi još jedna trica Mirotića, ona minutu prije kraja susreta, stavila točku na i. Real je tu otišao na 80:70 i Barcelona više nije imala šanse.

Odličnu utakmicu odigrao je borbeni Felipe Reyes koji je ubacio 20 poena (7/9) uz pet skokova dok je Nikola Mirotić dodao 18 poena (5/6). Dontaye Draper je za pet minuta stigao napraviti samo jednu osobnu pogrešku.

Na drugoj strani Juan Carlos Navarro je poput Reyesa ubacio 20 poena (7/14), Šarunas Jasikevičius je za svega deset minuta dodao 13 poena (4/6), a Ante Tomić je za 26 minuta upisao deset poena (4/8 za dva, 2/3 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Liga Endesa, doigravanje

finale

Real Madrid76:72Barcelona
Real Madrid71:72Barcelona
Barcelona72:84Real Madrid
Barcelona73:62Real Madrid
Real Madrid79:71Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!