Tenis

Federer za 40 minuta i bez izgubljenog gema do polufinala Hallea

Branimir Korać • subota, 15.06.2013.
Federer za 40 minuta i bez izgubljenog gema do polufinala Hallea
Foto: EPA

Odrađeni su četvrtfinalni susreti na turniru u Halleu, trojica od prva četiri nositelja igrat će u polufinalu. Uljez je Mihail Južni koji je jedini nepostavljen, ali dan je obilježio Roger Federer koji nije izgubio nijedan gem u meču protiv Mische Zvereva...

Mischi Zverevu definitivno neće ostati u dobrom sjećanju dvoboj protiv Rogera Federera. Na stranu što je igrao protiv jednog od najboljih tenisača u povijesti, Zverev sigurno nije očekivao da neće doći baš do nijednog gema. I to još u četvrtfinalu turnira.

Međutim Federer je imao jedan od onih dana kada je igrao na previsokoj razini. Ovo mu je tek druga pobjeda u karijeri rezultatom 6:0, 6:0, prvu je ostvario još 2005. godine protiv Gastona Gaudija u polufinalu Šangaja.

"Nikad ne izlazim na teren tražeći takvu pobjedu. Iznenađen sam da sam do nje došao. U polufinalu očekujem znatno drugačiji meč. Prva dva nastupa s manje od dva sata na terenu mogu biti i nedostatak", govorio je Federer koji je posao protiv Zvereva završio za svega 40 minuta.

U polufinalu ga očekuje treći nositelj Tommy Haas koji nastavlja s odličnim nastupima. U četvrtfinalu je igrao protiv Gaela Monfilsa i vratio se iz seta minusa te slavio.

"Roger je jedan od najvećih igrača u povijesti tenisa, ako ne i najveći", kratko je prokomentirao svog prijatelja i sljedećeg protivnika Haas. Monfils mu je uzeo prvi set u tie-breaku, ali nakon toga je Francuz bio u podređenoj ulozi i Haas je opravdao status favorita.

Sreće nisu imala preostala dva njemačka predstavnika. Florian Mayer je eliminiran od strane Richarda Gasqueta dok je Mihail Južni svladao Philippa Kohlschreibera.

Gasquet nije imao lagan posao protiv vrlo nepredvidljivog Mayera. Prvi set je uzeo sa 6:3 iako je Mayer već u prvom gemu natjerao Gasqueta u maraton usput ispustivši dvije break lopte. Međutim nastavak seta je bio posve prihvatljiv za Gasqueta. U drugom setu odlučivao je tie-break u kojem je došla do izražaja viša kvaliteta Francuza.

Južni je prekinuo prokletstvo u mečevima protiv Kohlschreibera. Nijemac je u osam dosadašnjih mečeva slavio čak sedam puta, a jedina pobjeda Južnog je došla zahvaljujući predaji Kohlschreibera.

No u prvom susretu na travnatoj podlozi Rus je bio bolji, bolje je koristio prilike od Nijemca koji je stvarao pritisak na reternu, ali nije uspio doći do nijednog breaka.

ATP Halle, četvrtfinale:
Roger Federer (Švicarska, 1) - Mischa Zverev (Njemačka) 6:0, 6:0
Tommy Haas (Njemačka, 3) - Gael Monfils (Francuska) 6:7(4), 6:3, 6:3
Richard Gasquet (Francuska, 2) - Florian Mayer (Njemačka, 8) 6:3, 7:6(4)
Mihail Južni (Rusija) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 6) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!