Tenis

Vekić: "Prvi naslov u karijeri na travi puno bi mi značio, ovo je moja najdraža podloga"

Ivor Krapac • subota, 15.06.2013.
Vekić: "Prvi naslov u karijeri na travi puno bi mi značio, ovo je moja najdraža podloga"
Foto: FaH

Donna Vekić u petak je dohvatila svoje drugo WTA polufinale u karijeri. U prvom ovosezonskom turnirskom nastupu na travi, 16-godišnja Osječanka u Birminghamu je prošla četvrtfinalnu prepreku sa samo tri izgubljena gema protiv treće nositeljice, Rumunjke Sorane Cirsteje, a za finale će se boriti sa Slovakinjom Magdalenom Rybarikovom...

U danu produženom kišnim prekidima, Donna Vekić nije se dala skrenuti s pobjedničkog puta u četvrtfinalu Birminghama. Trećepostavljena Sorana Cirstea nije uspjela ozbiljnije zabrinuti 16-godišnju Osječanku, koja je sa 6:2 i 6:1 dohvatila svoje drugo polufinale na WTA turnirima, nakon prošlogodišnjeg finala na tvrdoj podlozi Taškenta.

"Volim napadati i preuzeti kontrolu u poenima pa mi igranje na travi stvarno odgovara", opisala je Vekić poslije uvjerljive četvrtfinalne pobjede, a prenijela je službena web-stranica WTA Toura: "Provela sam prošli tjedan pripremajući se sa svojim trenerom Davidom Felgateom u Londonu, to je definitivno pomoglo."

"Kada sam došla do finala Taškenta, možda sam imala i preveliku želju, ovdje gledam meč po meč. Puno bi mi značilo da uzmem prvi naslov ovdje na travi, ovo je moja najdraža podloga", dodala je mlada Osječanka.

U polufinalu slijedi ogled s Magdalenom Rybarikovom, pobjednicom Birminghama iz 2009., koja je u četvrtfinalu sa 6:3 i 6:0 nadjačala Amerikanku Madison Keys. Vekić pamti Slovakinju po pobjedi u njihovom jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, lani upravo u Taškentu, sa 7:6(3) i 6:3 u prvom kolu, nakon što je mlada Osječanka prethodno prošla kvalifikacije.

"Igrale smo u Taškentu, tada sam došla do prve pobjede u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira pa se zbilja veselim novom dvoboju", najavila je hrvatska tenisačica: "Ovo će biti drugačiji dan i drugačiji meč, pokušat ću ostvariti najviše što mogu."

Ukoliko planove ne poremeti kiša, Vekić i Rybarikova će svoj polufinalni ogled početi u subotu u 13 sati po našem vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 19:44
    koji idiot daje minus zato jer sam napiso kad je i na kojem prijenos,majku li mu jebem...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 16:37
    dabogda ti se san ostvarijo za tebe ništa više nije nemoguće
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 14:46
    prijenos je bio na eurosport 2,trenutno je kisa...
    Obrisan korisnik
  • vanDjukooy15.06.2013. u 14:37
    16 godina... samo da ne izgori <3
    vanDjukooy
  • Mithrandir15.06.2013. u 12:21
    Bravo mala!
    Mithrandir