Tenis

Kiša pokvarila planove, odgođen početak finala između Čilića i Murrayja

Sportnet • nedjelja, 16.06.2013.
Kiša pokvarila planove, odgođen početak finala između Čilića i Murrayja
Foto: EPA

Finalni meč na Središnjem terenu ATP turnira u londonskom Queens'u između najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića i Andyja Murrayja, koji je trebao početi oko 13 sati i 25 minuta odgođen je na neodređeno vrijeme zbog kiše.

Posljednja vijest, 16:08: Mreža je ponovno postavljena, tribine se polako pune i mogao bi se uskoro dogoditi početak meča.

14:35: Kišobrani su otvoreni, mreža ponovno spuštena, a Čilić i Murray odlaze u svlačionicu. Meč po svemu sudeći neće početi još najmanje pola sata.

14:30: Kiša je prekinula zagrijavanje igrača, koji zasad ne napuštaju teren i čekaju daljnje upute organizatora.

14:20 h: Igrači su izašli na Središnji teren Queen's Cluba i počet će sa zagrijavanjem, no ponovno se otvaraju kišobrani i prijeti nova odgoda.


Premda je jučerašnja prognoza nudila nadu kako kiša neće kvariti planove tenisača u nedjeljnom finalu između Marina Čilića i Andyja Murrayja, meč zakazan za 13.25 sati još uvijek nije počeo.

Oblaci se nisu smilovali organizatorima, gledateljima i tenisačima, pa je početak finala odgođen do poboljšanja vremenskih prilika. Od strane organizatora još uvijek nema procjene kada bi meč doista mogao početi.

"Prethodne noći prognoza je tvrdila da kiše uopće neće biti. Bio je ovo izazovan tjedan što se vremenskih neprilika tiče, ali navikli smo na takve uvjete i svakodnevna žongliranja. Osoblje na terenu i igrači spremni su za početak čim kiša prestane", rekao je direktor turnira Chris Kermode.

"Ono što najviše živcira je da se radi o vrlo laganoj kiši, ali kiši koja svejedno stvara mokru podlogu na kojoj se ne može igrati. Da se igra na zemljanom terenu, vjerojatno bismo igrali. Nadamo se da će poslijepodne donijeti bolje vrijeme", dodao je.

Podsjetimo, Čilić u finalu brani naslov osvojen prošle godine, no neće imati nimalo lak posao protiv domaće uzdanice Murrayja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2013. u 15:18
    sta pokvarila..cekaj da Donna zavrsi :)
    Obrisan korisnik