Košarka

Bralić: "Bjeloruskinje su igrale sjajnu obranu 40 minuta, a naš napad je bio jako loš"

Branimir Korać • nedjelja, 16.06.2013.
Bralić: "Bjeloruskinje su igrale sjajnu obranu 40 minuta, a naš napad je bio jako loš"
Foto: Ivana Jurica

Hrvatska ženska reprezentacija upisala je poraz u susretu drugog kola skupine D Europskog prvenstva u Francuskoj. Bolja je bila Bjelorusija, a izbornik Stipe Bralić morao je priznati kako je njegova reprezentacija podbacila...

Hrvatske košarkašice nisu uspjele upisati i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Nakon što su na startu Prvenstva svladale reprezentaciju Litve, Bjelorusija je u drugom kolu pokazala svu svoju snagu i Bralićeve izabranice pognutih glava su napustile teren.

Ne samo da je Bjelorusija bila jača već je i Hrvatska odigrala prilično loše i to posebno u napadu gdje nije imala nikakvo rješenje za odličnu obranu protivnica.

Katsiarina Snitsina: "Ovo je bio jako dobar dan za nas. Odigrali smo dobro i u obrani i u napadu. Mislim da smo odveli utakmicu u vode koje nam odgovaraju i tako smo lakše igrale svoju igru."

"Bjeloruskinje su igrale bolje od nas, posebno u obrani i to svih 40 minuta. Njihova obrana bila je jednostavno sjajna. Osim toga naš napad je bio vrlo loš, iz igre smo imali tek 28 posto ubačaja, a skakački smo potpuno podbacili. To su ključevi njihove pobjede", rekao je nakon susreta Bralić.

Bralić je posebno istaknuo probleme u reketu za koje se i očekivalo da će se pojaviti.

"Bjelorusija jednostavno ima bolju igru u reketu jer ima sjajne i vrlo snažne igračice na toj poziciji. Njihovi centri su ujedno i vrlo pokretljivi, dobro trče i to nam je stvaralo velike probleme. Upravo zbog toga smo se mučili u napadu, njihovi centru su sjajno pomagali u obrani te nismo imali rješenja za takvu igru."

Iako je dobila malu minutažu Kristina Benić je solidno odradila posao. "Mislim da smo igrale dobro u prvom poluvremenu, ali u drugom nismo bile dovoljno usredotočene. Dozvolile smo im previše uhvaćenih skokova za što je kriva naša loša igra u obrani."

Izbornik Bjelorusije Rimantas Grigas bio je zadovoljan nakon pobjede protiv "vrlo jake ekipe".

"Igrali smo protiv vrlo jake reprezentacije koja je odigrala dobru utakmicu. Međutim, mi smo bili bolji i zato smo i nagrađeni. Priča meča je obrana, a ne napad, pobjedu nam je donio veliki broj skokova i s tim sam zadovoljan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2013. u 23:29
    Pogotovo Vrsaljko igra dobro ledjima kosu, ajde ne budi smijesan, Bralic je sa ovom ekipom do sada igrao sjajno i postizao sjajne rezultate i sada ti pametujes na osnovi jednog poraza
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2013. u 18:39
    djevojke samo hrabro naprijed-potencijala ima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2013. u 18:08
    Posebno je smješno vidjeti općenito žensku košarku. Nije da sam šovinist, pa da kažem da je za žene samo kuvača, ali košarka je sport u kojem je očito ogromna razlika između muškaraca i žena.
    Obrisan korisnik
  • litleben16.06.2013. u 16:34
    Ne može se igra svoditi samo na vanjski šut. Imamo tri centra koje kvalitetno igraju leđima prema košu, a Bralić ih uporno gura u pick igru. Posebno je smješno vidjeti Lucu Ivanković na vrhu reketa i to kada protivnik igra zonu.
    litleben