Tenis

Odličan tjedan u Londonu Marin Čilić ipak nije okrunio naslovom, Murray bolji u tri seta

Branimir Korać • nedjelja, 16.06.2013.
Odličan tjedan u Londonu Marin Čilić ipak nije okrunio naslovom, Murray bolji u tri seta
Foto: EPA

Marin Čilić bio je vrlo blizu osvajanju naslova pobjednika turnira u Queen'su. U finalnom dvoboju protiv Andyja Murraya odigrao je dva dobra seta, međutim u trećem je Murray dominirao i na kraju osvojio turnir...

Iako nije osvojio Queen's Club, Marin Čilić ne treba biti nezadovoljan nastupom u Londonu. Odigrao je nekoliko odličnih mečeva i napunio se samopouzdanjem uoči Wimbledona.

Finale protiv Andyja Murraya nije imalo onakav tijek kakvom se nadao. Murray se uspio izvući nakon što je gubio 1-0 u setovima i nakon što je Čilić izgledao dobro u drugom setu, a kada je izborio treći set, dodatno je podignuo igru i ostavio najboljeg hrvatskog tenisača u podređenom položaju.

Iako je Čilić uzeo prvi set i bio bolji protivnik na terenu, počeo je prilično loše. Murray je odmah stigao do breaka, nakon toga je dobro odreagirao na tri Čilićeve break lopte i poveo je s 2:0.

Do 4:2 Britanac je imao kontrolu, međutim onda Čilić radi novi pritisak. Dolazi do 15:40, vraća izgubljeni servis da bi se u sljedećem gemu spasio od novog naleta Murraya.

U samoj završnici seta kod 5:5 Marin je uspio doći do 15:40 i oduzeti protivniku servis što mu je donijelo servis za set. Tu je bilo malih problema, Murray je stigao do 15:40, ali onda Čilić uzima četiri poena u nizu te prvi set sa 7:5.

S dobrom igrom nastavio je i u drugom setu. Kod 1:1 je imao priliku prelomiti meč potpuno na svoju stranu, ali u maratonskom gemu nije uspio doći do break lopte kojom bi stigao do prilične prednosti.

Što nije uspjelo njemu, uspjelo je Murrayu u samoj završnici seta. Na servisu Čilića za ostanak u setu, Murray je došao do 30:40, a nakon toga je iskoristio tu set loptu i poravnao na 1-1 u setovima.

Otišlo se u treći set koji što je više odmicao, to je Murray sve više preuzimao inicijativu, bio je sve opasniji i sve izgledniji kao pobjednik.

Kod 2:1 Čilić nije uspio zadržati svoj servis i nakon toga više niti nije imao pravu priliku do kraja. Murray je bez problema osvajao svoje servis gemove, a mogao je i ranije završiti posao da je kod 5:2 uspio realizirati prvu meč loptu koju mu je Čilić dvostrukom servis pogreškom poklonio. Što mu nije uspjelo tada, uspjelo mu je na njegovom servisu kada mirno privodi meč kraju.

Murray je u trećem setu pogodio niz sjajnih udaraca, pokazao je visoku kvalitetu igre i na kraju je zasluženo slavio. Ono što ga može brinuti je realizacija break prilika, imao ih je čak 16, međutim Čilić se čak 13 puta uspio spasiti.

ATP Queen's, finale:
Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Marin Čilić (Hrvatska, 5) 5:7, 7:5, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2013. u 11:16
    Ako ne ništa, nadala sam se da će pobijediti jer si bio obećao da nećeš više nikad komentirati ako Čilić obrani naslov.Najlakše je kritizirati druge. Komentiraš Čilića kao da je promašen slučaj, to samo govori o tebi.
    Obrisan korisnik
  • interreg17.06.2013. u 11:08
    Iskreno receno meni je zalosno gledati kakav se tenis danas igra u finalu jednog turnira na TRAVI. Sam mlate sa osnovne linije i idu na mrezu kada nemaju drugog izbora...
    interreg
  • interreg17.06.2013. u 11:08
    Cestite Marinu za finale i puno srece u Wimbledonu.
    interreg
  • teniosac16.06.2013. u 21:48
    realno,skoro niko ga nije očekivao u finalu tako da je to super sve skupa..bravo za Marina
    teniosac
  • Obrisan korisnik16.06.2013. u 21:22
    Cestitke Marinu za finale-ipak je bolji pobjedil! Ne znam kak vama ali meni je ovo finale (u usporedbi sa finalom Hallea) izgledalo smijesno! Tam se igral atomski a tu neki veteranski tenis-kaj je bas cudno,s obzirom na godine sudionika oba finala! :)
    Obrisan korisnik