Košarka

Barcelona predvođena raspoloženim Antom Tomićem svladala Real i izborila petu utakmicu

Branimir Korać • nedjelja, 16.06.2013.
Barcelona predvođena raspoloženim Antom Tomićem svladala Real i izborila petu utakmicu
Foto: EPA

Barcelona i Real odlučit će o prvaku Španjolske u petoj utakmici koja će se igrati u Madridu. Real nije iskoristio prvu meč loptu, u četvrtoj utakmici niti nije imao pravu priliku i Barcelona je zasluženo slavila 73:62...

Četvrta utakmica finala španjolskog prvenstva mogla je dati i novog prvaka. Real je u nju ušao s vodstvom 2-1 u seriji, međutim nije uspio doći do potrebne treće pobjede i Barcelona je izborila petu utakmicu.

Cijelim tijekom susreta domaćin je bio bolja momčad, dominirao je parketom i nije Realu dao pravu priliku da preuzme kontrolu nad utakmicom i okrene rezultat na svoju stranu.

Otegotna okolnost za Barcelonu bila je i ozljeda Juana Carlosa Navarra koji je u 27. minuti susreta napustio parket i više se nije vraćao u igru. Bez obzira na to, Barcelona je uspješno održavala prednost.

Već u prvom poluvremenu momčad Xavija Pascuala je konstantno održavala prednost, međutim nakon što se uspjela odvojiti na plus osam, Real je u završnici poluvremena uhvatio priključak te tricom Sergija Rodrigueza smanjio na poluvremenu na 34:32.

Bio je to obećavajući rezultat za goste, a nije bio loš niti ulazak u drugo poluvrijeme kada je Real tricom Drapera napokon i poveo 35:34.

Igralo se rezultatski izjednačeno uz lagane odmake Barcelone sve do početka posljednje četvrtine. Tada je Barcelona napravila seriju 9:0 za bijeg na 58:49. Iako su se našli u neugodnom zaostatku, gosti nisu posustali, uspjeli su se na 130 sekundi do kraja približiti na dva poena zaostatka, ali nakon toga Barcelona preko Lorbeka i Olesona s linije slobodnih bacanja, uz promašaj Dardena za tri poena, ponovno odlazi na plus šest.

Točku na i stavio je Rudy Fernandez tehničkom pogreškom nakon što je sviran prekršaj Reyesu poslije čega je Barcelona otišla na konačnih 73:62.

Uz skakačku nadmoć Barcelone (36-23) priključila se i neefikasnost Reala s vanjskih pozicija (3/18 za tricu) i to je domaćinu olakšalo posao.

Sjajnu utakmicu odradio je Ante Tomić koji je ubacio za 30 minuta 18 poena (7/9 za dva, 4/8 slobodna) uz 11 skokova i dvije asistencije, a Marcelinho Huertas je dodao 11 poena (4/8) uz šest asistencija. Kod Reala Felipe Reyes je upisao deset poena (3/7) i šest skokova, a Dontaye Draper za 12 minuta ubacio je sedam poena (2/3 za dva, 1/2 za tri) uz tri osvojene lopte.

Liga Endesa, doigravanje

finale

Real Madrid76:72Barcelona
Real Madrid71:72Barcelona
Barcelona72:84Real Madrid
Barcelona73:62Real Madrid
Real Madrid79:71Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2013. u 15:59
    bravo za Tomića-pravi ELclasiko ne može bez drame
    Obrisan korisnik