Košarka

Ginobili: "Trebao mi je ovaj osjećaj da sam pomogao momčadi"

Sportnet • ponedjeljak, 17.06.2013.
Ginobili: "Trebao mi je ovaj osjećaj da sam pomogao momčadi"
Foto: EPA

Po prvi put od konferencijskog finala 2012. godine Manu Ginobili krenuo je u početnoj petorci i opravdao povjerenje koje mu je ukazao Gregg Popovich. Sa 24 poena i deset asistencija natjerao je tribine u San Antoniju da skandiraju njegovo ime, a Spursima pomogao da dođe na samo jedan korak do NBA naslova.

Kada je to bilo najpotrebnije Manu Ginobili odigrao je utakmicu sezone i u sinoćnjoj petoj utakmici NBA finala odveo San Antonio Spurse do pobjede 114:104 i vodstva od 3-2 u seriji prije selidbe u Miami.

Ginobili je iz okršaja sa sjajnim Heatom izašao s 24 poena (najviše ove sezone) i tome dodao deset asistencija, a nakon utakmice priznao je frustraciju zbog svojih nastupa.

"Trebalo mi je ovo. Teško sam postizao poene i trebao mi je osjećaj da sam u utakmici. Taj osjećaj da sam pomogao momčadi da dođe do 20 poena prednosti bio je trenutak koji mi je nedostajao i drago mi je da se dogodio", emocionalan je bio Ginobili nakon pete utakmice finala.

Ginobilijevom učinku Tim Duncan dodao je 17 poena i 12 skokova i po završetku utakmice otkrio da je bio svjestan Argentinčevih frustracija. "Vidjelo se da je deprimiran, ali je iznimno natjecateljskog duha, želi igrati dobro i želi pomoći momčadi. Tako je jako želio igrati dobro i znao sam da će večeras eksplodirati, znao sam da će igrati dobro", rekao je Duncan.

LeBron James na dan odigravanja pete utakmice izjavio je kako je bilo dosta naizmjeničnog nizanja pobjeda i poraza, te da je krajnje vrijeme da Heat ubilježi dvije uzastopne pobjede. To se ipak nije dogodilo.

"Da znam odgovor na pitanje zašto nam se to događa, sada bismo imali dvije uzastopne pobjede", rekao je James nakon utakmice. "Jednostavno nam to ne polazi za rukom", dodao je, usput upozorivši kako momčad nema luksuz razmišljati o sedmoj utakmici, valja tek dobiti - šestu.

"Sada smo u takvoj poziciji da nam je najvažnija šesta utakmica, ne možemo brinuti o sedmoj", smatra James.

"Jednostavno su nas potpuno nadigrali, to se mora promijeniti", odlučan je i trener Heata Erik Spoelstra, a hoće li se doista i promijeniti pokazat će susret u Miamiju u utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!